© Yeraltı Haber 2021

Çin Yenilenebilir Enerji Kullanarak Yeşil Hidrojen Üretecek!

Çin, İç Moğolistan bölgesinde güneş ve rüzgar enerjisiyle üretim yapacak büyük bir yeşil hidrojen tesisi kurulması için çalışmalara başladı. Tesiste, 1.85 gigawatt güneş enerjisi ve 370 megawatt rüzgar enerjisiyle yıllık 66 bin 900 ton yeşil hidrojen üretilmesi hedefleniyor. Projeye Ekim ayında başlanılacağı düşünülüyor.

İç Moğolistan’da kurulacak bu tesislerle beraber üretilen elektriğin çoğunun tamamen hidrojen üretimi için kullanılacağı bilgisi verildi. Çin’de yenilenebilir enerji ve hidrojen üretimiyle ilgili çoğu projenin ana amacı aslında çevreye zarar vermeden elektrik üretimini artırmak.

Çin’in Enerji Hedefleri

Çin, önümüzdeki dönemde hem rüzgar ve güneş enerjisinin üretimini hızlandırmayı hem hidrolik enerjiyi yerel koşullara uygun olarak kalkındırmayı hem de güvenlik konusuna odaklanarak nükleer enerjiyi düzenli biçimde ileri götürmeyi hedefliyor. Bunlara ilaveten fosil olmayan enerjilerin kullanımını teşvik amacıyla enerji tüketimine ilişkin kesin normları benimsemek isteyen Çin; endüstri, inşaat ve ulaştırma gibi temel sektör ve alanlarda tüketilecek enerjinin profilini de istenen yönde değiştirmeyi hedefleniyor.    

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER