© Yeraltı Haber 2021

Çin'den Petrol Satış Hamlesi!

Çin, petrol rezervlerinden 24 Eylül'de 7,38 milyon varillik satış yapacağını duyurdu. Stratejik metallerde devlet rezervlerinden satış kararı alan Çin, petrol için de aynı kararı alarak uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Emtia fiyatlarındaki artış ile mücadele eden Çin petrol rezervlerinde de satışa gidiyor.

Çin Ulusal Gıda ve Stratejik Rezervler İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, 24 Eylül tarihinde ülkenin petrol rezervlerinden 7,38 milyon varillik satış yapılacak.

Çin Ulusal Gıda ve Stratejik Rezervler İdaresi, 5 Temmuz'da stratejik metal rezervlerinden de piyasaya satış gerçekleştirmeye başlamıştı. Bu satışlarda; 50 bin ton alüminyum, 20 bin ton bakır ve 30 bin ton çinko satışı gerçekleştirilmişti.

UEA: Daha fazla üretim için Ekim ayını bekleyin

Çin Eylül sonu itibariyle rezervlerde satışa hazırlanırken, Uluslararası Enerji Ajansı ekstra üretim için Ekim ayını hedef göstermişti.

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), ABD’yi sarsan Ida Kasırgası'ndan dolayı azalan petrol üretiminin OPEC+'ın ekstra üretiminden gelen miktarı sıfırladığını ve piyasaların daha fazla üretim için Ekim ayını beklemesi gerektiğini belirtti.

Ağustos ayında küresel üretimin 540 bin varil azaldığını açıklayan UEA, “Beklenmedik üretim kesintileri petrol üretiminde Mart ayından beri devam eden yukarı yönlü trendi sonlandırdı ama büyüme Ekim ayında devam edecek.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER