© Yeraltı Haber 2021

Çin'den Temiz Kömür Enerjisi İçin Yatırım

Çin enerjisinin %56'lık bir kısmını kömürden sağlamaktadır ve yeni yapılan açıklamada Çin ülkesindeki yeni kömür madenlerinin daha temiz , çevre dostu ve verimli olmasına için yeni bir yatırım paketi açıkladı.

Çin,enerji konusunda bağımlı olduğu kömüre dayalı enerji üretimini daha çevreci ve sürdürülebilir yapmayı hedefliyor.

Çin devlet konseyinin yapmış olduğu açıklamaya göre Çin kömürün daha etkin ve temiz kullanımı adına 200 milyar Yuan ( 31.36 milyar dolar ) yatırım yapacağını açıkladı. Açıklamada Daha temiz ve daha etkin bir bir üretim yapılması ve kömür yataklarını metan gazlarının salınımı açısından denetleyen ve daha çevreci projelerin bu yatırımdan faydalılacağını da belirtti.

Çin bu yatırımlarla birlikte son dönemde artan kömür fiyatlarından kaynaklanan artan enerji ücretlerinden tasarruf sağlamayı aynı zaman da BM’de vermiş olduğunu emisyon oranlarını düşürme sözünü de yerine getirmeyi planlıyor.

Çin günümüzde enerji ihtiyacının %56’sını kömürden sağlamakta.Uluslararası manada artan kömür ücretleri yakın zaman da ülke genelinde elektrik kesintilerine ve eelektiriğe erişimi oldukça güçleştirmişti.Öyleki Çin’de bulunan 31 eyaletin 20’sinde elektrik kesintileri yaşanmıştı.Bu elektrik kesintileri Çin’de bulunan önemli markaların da üretimi kısa süreli de olsa durdurmasına sebep olmuştu.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER