© Yeraltı Haber 2021

Ciner Grubu, We Soda’yı Satmaya Hazırlanıyor!

Ciner Grubu, 2015 yılında satın aldığı dünyanın en büyük soda külü üreticisi We Soda Limited Şirketi'ni 5 milyar dolara satmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık’ta 350 milyon dolarlık yatırım yapan Ciner Grubu, önemli bir satış için hazırlık çalışmalarına başladı.

Soda külü, temizlik ürünlerinden ilaç sanayi gibi birçok sektörde kullanılıyor. Ciner Grubu’nun işletimi altında olan We Soda firması Türkiye’nin yanı sıra ABD’de de üretim çalışmalarını sürdürmekteydi.

Ciner Grubu’nun, 5 milyar dolarlık satış için ABD’li yatırım bankası Goldmans Sachs’ın yetkilileri ile görüşme halinde olduğu bilgisi verildi.

Ciner Grubu şirketine bağlı Park Holding, Koreli OCI Company’nin Kuzey Amerika’daki iştiraki olan OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesinin sahibi olmuştu. Soda külü üretiminde dünyanın en büyükleri arasında yer alan ve en büyük rakiplerinden birini de bünyesine katan Ciner Grubu, bu satın almayla dünyanın en büyüğü olmuştu.

We Soda

Ciner Grup'un % 100 iştiraki olan We Soda Türkiye’de kurulmuştur. We Soda, dünyanın en büyük soda külü üreticisidir. 7 milyon ton kurulu gücü ile Çin hariç yaklaşık %21 pazar payına sahiptir. We Soda küresel ölçekte en düşük maliyet yapısı ile çalışan soda külü üreticisidir. Soda külünü doğal yollarla trona madeninden üretmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER