© Yeraltı Haber 2021

Ciner ile Sişecam'ın ABD'deki İşbirliğinde İsim Değişikliğine Gidildi

Ciner Grubu ile Şişecam Grubu'nun ABD'deki soda faaliyet alanındaki stratejik işbirliğinde isim değişikliği için karar alındı.

Ciner Resources LP konu ile ilgili yaptığı açıklamada, daha önce Şişecam'a devredilen yüzde 60'lık operasyonla bağlantılı olarak buradaki işbirliğinin adının Şişecam Resources LP olarak değiştirildiğini duyurdu.

İsim değişikliğinin 18 Şubat'tan itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Şirketin New York Borsası’ndaki sembolünde de değişiklik olacak. Buna göre şirketin borsadaki sembolü 1 Mart'ta itibaren geçerli olmak üzere SIRE olarak kullanılacak.

Söz konusu ortaklık dünyanın en büyük ve en düşük maliyetli soda külü üreticilerinden olan Ciner Wyoming şirketinin yüzde 51’ine sahip.

Proje Kapsamında

Cam ve kimyasallar sektörlerinin global oyuncusu Şişecam, değer katan yatırımlar atağını, doğal soda külü alanında 2019 yılında gerçekleştirmiş olduğu stratejik hamleyi yeni bir boyuta taşıyarak sürdürüyor. Şişecam, 2 yıl önce, ABD’de doğal soda külü alanındaki ilk yatırımını hayata geçirmek için eşit oranda üretim ortağı olduğu Ciner Grubu ile işbirliğinin kapsamını genişletiyor; ortaklığın yapısı değişiyor. Yeni yatırım planı kapsamında Şişecam, Ciner Grubu ile ABD’de şu an eşit oranda ortak olduğu doğal soda külü üretim tesisi Pacific Projesi’nden ek hisse alarak, yüzde 60 pay sahibi konumuna gelecek. Ayrıca, Ciner Grubu’na ait Atlantic ve Wyoming tesislerinden de çoğunluk hisse satın alımı gerçekleştirecek ve bu yatırımlarda da yönetimi üstlenecek. İki güçlü kuruluş, yeni ortaklık yapısı ile ABD’de 4 Milyar dolarlık doğal soda külü yatırımını daha hayata geçirecek. Bu stratejik hamle ile Şişecam’ın kontolü altındaki  bugün 2.5 Milyon ton soda külü üretim kapasitesi, yeni yatırımlar sonucunda portföyüne katacağı yeni kapasitelerin de eklenmesiyle birlikte 10 Milyon tonu aşacak. Şişecam’ın halihazırda 8’inci sırada olduğu soda liginde, 2026 yılına kadar yaratacağı ek  soda külü kapasitesi ile bir dünya lideri olması bekleniyor. Ayrıca, tek lokasyonda en büyük soda külü üretim tesisinin kurulmasını da içerecek yatırımlar sonucunda, Şişecam ABD’nin en büyük doğal soda külü üreticisi konumuna gelmeyi hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER