© Yeraltı Haber 2021

Çinli Gangfeng Lithium Litica Resources'a ait PPG Projesini Aldı

Ganfeng Lithium, Pluspetrol firmasına ait bir şirket olan Lítica Resources'tan Pozuelos-Pastos Grandes (PPG) projesini aldıktan sonra Arjantin'deki yatırım portföyünü genişlettiğini resmen duyurdu. PPG projesi, yan kuruluş Lithea Inc. tarafından yürütülmüştü.

Projede halihazırda görev yapmakta olan elliden fazla çalışanın transferini söz konusu.

Resmi törende, Ganfeng Lithium - Arjantin CEO'su ve Başkanı Jason Luo, "Onları Ganfeng'de ağırlamaktan gurur duyuyoruz; bu çalışma ekibi şirket için çok önemli bir varlıktır" dedi.

Buna ek olarak, Arjantin ekonomisine artan bağlılığın altını çizdi: "Altı kıtada varız ve bu yeni kuruluşla Salta, lityum operasyonlarının çok önemli bir merkezi haline geliyor."

CEO'ya, Kıdemli Finans ve İnsan Gelişimi Müdürü Sergio Mastnak, Hukuk Müdürü Juan Gilly ve PPG projesinin Arama Müdürü José Molina ile farklı departman başkanları eşlik etti.

Pluspetrol adına Lítica Resources Genel Müdürü Eduardo Maestri ve diğer şirket yöneticileri katıldı. Duygusal olarak hareket eden Bay Maestri, çalışma ekibine veda etti ve tüm süreç boyunca birlikte çalıştıkları saygı ve profesyonellik için Ganfeng Lithium'a teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER