© Yeraltı Haber 2021

Demir Export, Madencilik Faaliyetlerine Hızla Devam Ediyor!

İspir Bakır - Çinko Madeni Projesinde saha çalışmaları başladı...

Koç Holding şirketlerinden Demir Export, yaptığı yazılı açıklamasında 'İspir Bakır Çinko Madeni Projesi saha çalışmaları başladı' ifadelerini kullandı.

Demir Export: 'İspir Bakır-Çinko Madeni Projesi kapsamında poligon noktalarının kurulması ve saha ölçümlerinin yapılması ile birlikte kazı çalışmalarına başladığımız sahada tüm süreçleri uluslararası standartlarda yürüterek ülkemizi madencilik alanında bir adım daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz.' dedi.

İspir Bakır - Çinko Madeni

Demir Export AŞ Erzurum iline bağlı, İspir ilçesinin 20 km kuzeyinde bulunan Ulutaş köyü ve yakın civarındaki madencilik faaliyetlerine 134 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek. Bu bölgede 2012 yılı Mart ayında Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından gerçekleştirilen 103. grup ihalesinden alınan ruhsat sahasında arama faaliyetlerine başlanacak.

2012 yılının Haziran ayından itibaren sahada çalışmalarını sürdüren şirket yılda 850 bin ton cevher işleme kapasiteli flotasyon tesisinin 2022 yılının son aylarınad üretime geçmesini planladıklarını belirtti. Ruhsat sahasının bulunduğu bölgede ortalama %1 bakır ve %3,5 çinko içeriğine sahip 5,5 milyon ton cevheri 7 yıl boyunca işleyerek bakır ve çinko konsantreleri üretecek olan şirket ihraç edeceği bakır ve çinko konsantreleri ile ülkemizin döviz girdisine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

İklim ve topografya açısından ülkemizdeki en zorlu projelerden biri olan İspir Projesi’nin toplam yatırım tutarı 134 milyon dolardır. Bu bağlamda, Demir Export, İspir Bakır-Çinko Madeni Projesi’nin tüm süreçlerini uluslararası standartlarda yürüterek ülkemiz için iyi uygulama örneği teşkil edecek bir maden kurulumu gerçekleştirecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER