© Yeraltı Haber 2021

Dev Dinozor Fosilleri Keşfedildi!

Scientific Reports dergisinde yayınlanan bir araştırma yazısında Çinli bilim insanlarının, 120-130 milyon yıl önce yaşamış devasa dinozor fosilleri keşfettiği bilgisi verildi. Araştırma, Çin’in kuzeybatı bölgelerinde ortaya keşfedilen fosillerin analizine üzerine yapılmıştır.

Çin Bilimler Akademisi’ndeki araştırmacılar tarafından incelenen fosillerin iki tanesinin daha önce bilinmeyen türlere ait olduğu belirtildi. Araştırmacılar, bu iki dev dinozor türüne, “Silutian Sinensis” ve “Hamititan Xingjiangensis” isimlerini verdiler.

Bilim insanlarının tahminlerine göre bu yeni türlerden Silutan’ın uzunluğu 20 metreden daha fazla, Hamititan’ın ise 17 metre civarlarında.

Çalışmaya, göre yaklaşık 120-130 milyon yıl önce yaşamış olan bu türlerin kökeni Kretase Dönemi’ne dayanmaktadır. Araştırmacılar, keşfedilen bu iki türün, otçul olan Sauropoda dinozor ailesine ait olabileceğini vurguladı. Ayrıca araştırmada, bu omurgalıların yaygın olarak görülmediği yerlerde fosillerinin bulunmasının Asya’daki Sauropoda çeşitliliğini artırdığı ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl da Çinli paleontologlar, volkanik patlamalar yüzünden gömülen 125 milyon yıllık bir dinozor fosilini ortaya çıkarmışlardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER