© Yeraltı Haber 2021

Dev Petrol Projesi!

Rosneft Petrol Şirketi, Rusya’nın en büyük petrol sahalarından biri olan Vostok Petrol sahasını geliştirmek için görüşmelere başladı.

Rus enerji şirketi, devasa Vostok Petrol projesinin, yabancı müteahhitler ve tedarikçilerle tarafından yapılacağını, bu kapsamda da görüşmelerin başladığını açıkladı. Rusya’nın en büyük petrol sahalarından biri olan Vostok Petrol Sahası’nın 6,2 milyar ton petrol rezervine sahip olduğu tahmin ediliyor. Proje için İtalya, Almanya, Çin, Güney Kore ve Japonya'dan büyük müteahhitlerle görüşüldüğü bildirdi.

Rosneft Petrol Şirketi proje kapsamında, 3,600 megawatt kapasiteli elektrik santralleri, üç havaalanı, iki deniz terminali, bir demiryolu, yaklaşık 50 gemi ve tesis inşa etmeyi planlıyor.

Şirket, söz konusu sahadan petrol sevkiyatının 2024 yılında başlamasını hedefleniyor. Sevkiyatın, Kuzey Denizi Rotası üzerinden gerçekleştirmesi planlanıyor. 

Vostok Petrol projesi ile beraber Krasnoyarsk Bölgesi'nin kuzeyindeki büyük petrol sahaları birleştirilecek. Proje tamamlandığında yılda 50 ila 100 milyon ton petrol üretilecek. Mevcut sahanın petrol rezervinin dünyanın bir yıllık petrol ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğu düşünülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER