© Yeraltı Haber 2021

Doğal Kaynaklar Ekonomiye KUDAKA Desteğiyle Kazandırılıyor!

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile Erzurum ve Erzincan'da faaliyet gösteren firmalar arasında imzalanan destek sözleşmeleriyle maden kaynakları ekonomiye kazandırılacak.

Sanayi sektörünün, teknolojik altyapısının oluşturulması ve iyileştirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, uluslararası uygun katma değeri yüksek üretim yapılması, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılması amacıyla 2021 yılı Finansman Desteği Programı kapsamında üç proje için destek sözleşmesi imzalandı. Yapılan bu sözleşmeler, hayata geçirilecek projeler ile tabii kaynakların işlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Erzincan'da faaliyetlerini yürüten Cetaş Ltd. Şti. ile imzalanan sözleşme kapsamında "Arduvaz Madeni İşleme Tesisi Kurulması ile Doğal Kaynakların Ekonomiye Kazandırılması ve Rekabet Gücümüzü Geliştirme" Projesi hayata geçirilecek. Firma, arduvaz madeninin ülkemizdeki ilk işleme tesislerinden birini kurmayı hedefliyor. Bu proje ile birlikte atıl kalmış madenler, katma değeri yüksek ürünler haline getirilecek.

Sözleşme kapsamında diğer onaylanan proje ise Erzurum’da faaliyet gösteren İlim İnşaat’a ait. İlim İnşaat tarafından yürütülecek "Ponzadan Bimse Dönüşümünde Katma Değer Artışı" isimli proje kapsamında ihtiyaç duyulan fiziki alt yapı kurularak verimliliğin arttırılması hedefleniyor.

Erzurum'un Karaçoban İlçesi’nde faaliyetine son verilen 1250 dönüm torf maden ocağı sahası Turba Madencilik Ltd. Şti. tarafından yeniden işletmeye alınacak. Proje kapsamında maden ocağı yeniden faaliyete geçecek ve yıllık 10 bin metreküp torf madeni üretecek.

İşlenmesi henüz ülkemizde yapılamayan bu doğal kaynakların kurulacak tesislerde işlenmesiyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlaması planlanıyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER