© Yeraltı Haber 2021

Doğal Taşın Tüm Bileşenleri 26. Marble İzmir’de!

Türkiye’deki doğal taş ihracatının dünyaya açılan önemli kapılarından biri olan Marble İzmir Fuarı için nefesler tutuldu. 25-28 Ağustos 2021 tarihlerinde Fuarizmir’de düzenlenecek 26. Marble İzmir; ticaretin yanı sıra bilimsel kongre ve etkinlikleri, sanal gerçeklik deneyimleri, kültürel ve teknik gezileri, tasarım yarışması ve daha pek çok organizasyonu ile ziyaretçilerine unutulmaz bir fuar deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Yurt içi ve yurt dışından pek çok akademisyen, mimar, mühendis, tasarımcı, satın almacı, proje yöneticisi ve taş işletmecisi; sektörün nabzını tutmak için bu fuarda bir araya gelecek. Doğal taşa yönelik en yeni gelişmeler, 26. Marble İzmir’den dünyaya açılacak. 

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Macaristan, Portekiz ve Türkiye’den konuşmacıların yer alacağı kongreye; bilim insanlarının yanı sıra mimar, taş üreticisi, uygulamacı ve kullanıcılar da katılım gösteriyor. 12 oturum, 5 panel, 81 konuşmacı ve 29 moderatörden oluşan kongreye 300’e yakın kayıt yapıldı.

Kongrede, “Doğal Taş Jeolojisi”, “Doğal Taşların Ocak Teknolojisi”, “Doğal Taşların İşleme Teknolojisi”, “Taş: Ekonomi, Finans ve Mevzuat”, “Taş Koruma, Bakım ve Restorasyon”, “Taşın Tasarımı, Mimaride Taşın Anlamı ve Önemi” konuları uzmanlar tarafından ele alınacak. Kongrede, “Harran Sanat Projesi”, “Tarihi Bazda Yeraltı Ocakları”, “Cephe Mühendisliği”, “Yeraltı Taş İşletmeciliği Tarihi Bazda Urfa ve Carrara Örnekleri” gibi oturumlar; doğal taş sektör temsilcilerinin yoğun ilgi göstereceği önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. 

6. Uluslararası Taş Kongresi; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İZFAŞ, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (TİM Maden Sektör Kurulu) güç birliği ve Denizli İhracatçılar Birliği  (DENİB) desteği ile düzenleniyor.

Kongre, gezi, kayıt ve etkinlikler ile ilgili tüm bilgilere www.uluslararasitaskongresi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER