© Yeraltı Haber 2021

Doğalgaz, Fosil Yakıtlar Arasında En Güçlü Büyüyen Yakıt!

Amerika’nın uluslararası yönetim danışmanlık firmalarından biri olan McKinsey&Company şirketinin ortaklarından Alessandro Agosta, fosil yakıtlar arasında önemli yeri olan doğalgazın önümüzdeki 15 yıllık dönemde öneminin daha da artacağını vurguladı.

Enerji sisteminde baz yük olarak kullanılan ve diğer yakıtlara göre daha az kirletici bir fosil yakıt olan doğalgaza talebin büyümeye devam edeceğine dikkati çeken Agosta, uzun zaman diliminde talepteki artışta en çok tüketicilerin kullanımının etkili olacağını ifade etti.

Agosta açıklamasında, "Önümüzdeki 15 yılda doğalgazın fosil yakıtlar arasında yüzde 15 talep artışıyla en güçlü büyüyen kaynak olacağını öngörüyoruz. Avrupa gibi gelişmiş ekonomilerde enerji talebinde büyük değişimler olmasa da gelişen ve büyüyen coğrafyalarda enerji tüketimi büyüyor ve bu da doğalgaz talebinin artışını sağlayacak etkenlerden birisi.”

Açıklamalarında Türkiye’de bulunan doğalgaz ile ilgili de yorumlarda bulunan Agosta,  Türkiye’nin doğalgazda arz ve talebin yüksek olduğunu ve bu yüzden bulunan doğalgazın çok büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER