© Yeraltı Haber 2021

Doğancı Baraj Varyantı ile 14 Milyon Lira Tasarruf

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nun içerisinde bulunduğu heyet, Bursa Orhaneli Yolu Doğancı  Baraj  Tüneli şantiyesini ziyaret etti.

Bursa’daki Karayolu Yatırımları

Sahada incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu basına şu açıklamalarda bulundu; “2003’te Bursa’da sadece 194 kilometre bölünmüş yol varken, 406 kilometre daha yol yaparak, bu standarttaki yol uzunluğunu 600 kilometreye çıkardık. İl genelindeki karayollarının yarısına yakınını bölünmüş yol olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. İlimizdeki bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu da 148 kilometreden alıp, 766 kilometreye çıkardık. Bursa il genelinde 278 kilometre tek yol yapımını gerçekleştirdik. 1 adedi tek ve 3 adedi de çift tüp olmak üzere toplamda 13 bin 129 metrelik 4 tane tünel inşa ettik. İlde yaptığımız 274 köprünün toplam uzunluğu 20 bin 801 kilometreye ulaşıyor. Halen Bursa genelinde devam eden 18 ayrı karayolu yatırımlarının toplam proje bedeli; 3 milyar 405 milyon liranın üzerindedir.”

Bursa-Orhaneli Doğancı Baraj Varyantı

Bakan Karaismailoğlu Doğancı  Baraj  Varyantı ile ilgili olarak açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Uzunluğu 3,5 kilometre olan proje kapsamında, 220 metrelik 1 adet viyadük ve bin 998 metrelik de bir adet tünel yer almakta. Önceki yıllarda tünelde 515 metre kazı destek çalışması yapılmıştı. İhale kapsamında tünel kazı destek çalışmalarına devam ediyoruz. Hat üzerindeki yolun arazi yapısından kaynaklı yoğun trafik ve kış şartlarındaki sel ve heyelandan dolayı ulaşım güçlükle yapılıyor. Tünelimizin hizmete açılmasıyla birlikte, 5,2 kilometre olan ulaşım mesafesi 1,6 kilometre daha kısalarak 3,6 kilometre olacaktır. Hattaki ulaşım süresi 15 dakikadan sadece 3 dakikaya inecek.”

Yapılan çalışmalara göre projenin hayata geçmesiylei zamandan 10 milyon lira, yakıttan ise 4 milyon lira olmak üzere yıllık 14 milyon lira tasarruf sağlanması bekleniyor. Bununla beraber proje ile 816 ton daha az emisyon salınımı olacağını ifade eden Karaismailoğlu, imalatta sona gelinmesiyle beraber Bursa-Keles-Orhaneli ayrımında yer alan kavşağın da çok daha güvenli hale geleceğini sözlerine ekledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER