© Yeraltı Haber 2021

DSİ’den İzmir Tire’ye Bir Müjde Daha!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İzmir iline yaptığı yatırımlara devam ediyor. Yapılan projeler ile mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Küçük Menderes ovasında bulunan Tire’nin 4. Barajı olan Sarılar Barajı için imzalar atıldı. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada 5 bin 440 dekar verimli tarım arazisine hayat verecek baraj için inşaat sürecinin başladığı yazıldı. Barajın 3 yıl içerisinde tamamlanması ve bölge ekonomisine yılda 12,6 milyon lira katkı sağlaması hedeflenmektedir.

 Sarılar Barajının temelden yüksekliği 45.5 metre olacak Sarılar Barajı’nın gövdesi için 650 bin m3 dolgu yapılacak. Ön yüzü beton kaplı kil - çakıl dolgu tipinde projelendirilen baraj, 3 milyon 570 bin m3 su depolama kapasitesine sahip olacaktır. 

Sarılar Barajı'nın beton kaplı kil-çakıl dolgu tipinde projelendirildiğini ve barajın temelden yüksekliğinin 45,5 metre, su tutma kapasitesinin ise 3 milyon 570 bin metreküp olacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER