© Yeraltı Haber 2021

DSİ'nin Antalya Yatırımları Devam Ediyor

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor. 

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Tarım ve Turizm şehri Antalya’ya son 19 yılda devasa su yapıları inşa ediliyor. DSİ, Antalya’nın münbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir.

Sulama Projeleri Dikkat Çekiyor

Özellikle modern sulama projeleri, ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Antalya’da inşa edilen 62 sulama tesisi ile 498 219 dekar zirai arazi sulamaya açıldı. Böylece Antalya toprakları daha bereketli hale getirildi ve çiftçilere yıllık 513 Milyon TL ilave zirai gelir artışı sağlandı.

Antalya’ya 20 Baraj ve 3 Gölet Kazandırıldı

Tarım ve turizm şehri olan Antalya’da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda kente 202 adet tesis ile 5 milyar 208 Milyon TL yatırım yapıldı. Antalya’da son 19 yılda 20 baraj ve 3 gölet inşa edildi.

İnşaatı Devam Eden 8 Baraj Daha Var

Diğer taraftan vatandaşların ve çiftçilerin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Antalya’nın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediliyor. Bu kapsamda 10 barajın yapım çalışmaları devam etmektedir.

Antalya’da Taşkın Riskini Azaltılıyor

Ayrıca; Antalya’da taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 95 adet taşkın koruma tesisi ile 148 yerleşim yeri ve 179 bin 415 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 3 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Antalya’nın Suyu Ülkemizin Enerjisine Enerji Katıyor 

Antalya’da son 19 yılda 18 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 624,79 milyon kiloWatt.saat enerji üretimi sağlıyor, kurulu gücü 187,23 MW olan bu tesisler sayesinde milli ekonomiye katkı sağlıyor.

 

 

Kaynak: www.dsi.gov.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER