© Yeraltı Haber 2021

Dünya Tünelcileri Türkiye'de Buluştu

"Dünya Tünelcileri Türkiye’de Buluşuyor" başlığı ile ilan edilen Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu hakkında Tünelcilik Derneği sitesinde aşağıdaki ifadelere yer verildi.

"İki yıldır yavaşlayan tünel projelerinin son zamanlarda hızlandığını görüyoruz. Türkiye tünelsiz yapamıyor. Büyük şehirlerde trafik sorunlarının artması yarım kalan projelerin tekrar başlamasını mecbur kıldı. İzmir, Konya ve Mersin’de de büyük metro projelerinin hazırlıklarına başlandı. İstanbul’daki üç katlı tünelin projesi tamamlandı ve en yetkili kişilerin söylediğine göre projenin ihalesi yakında yapılacak. Teknik olarak zor olan bu proje birçok uygulamacıyı ve tedarikçiyi bir araya getirecektir.

Ekonominin canlanması ve insanların daha rahat yaşayabilmesi için insanların ve ürettikleri malların bir yerden diğer yerlere daha kolay ve çok hızlı bir şeklide nakledilmesi gerekiyor. Türkiye’nin dağlık bir bölge olması nedeniyle karayolu ve demiryolu tünellerinin açılması kaçınılmaz oluyor. Keza yeni sulama, su nakil tünelleri ve enerji tünelleri Türkiye’nin kalkınması için kaçınılmaz. Bu tünellerin birkaç sene içerisinde yapılması planlanan uzunlukları 300km’nin üzerinde. Hazırladığımız bu sempozyumda bu tüneller hakkına en yetkin kişilerden bilgi alacak gelecekte kendinizi bu gelişmelere göre planlama imkanınız olacak.

Türkiye bir deprem kuşağında yer alıyor. Her taraf aktif ve aktif olmayan faylarla dolu. Bunların mevcut tüneller üzerindeki etkileri, açılacak tünellerin ve yeraltı yapılarının planlanmasındaki tasarım kriterlerini ve açılmasında alınması gereken önlemleri en yetkili kişilerden dinleyecek ve sorunlarınızı tartışma imkanı bulacaksınız. Yangın gibi tünel emniyetinin en önemli konuları tartışmaların ayrılmaz parçası olacak. Ayrıca sempozyumda tünel tasarımı ve uygulamalarda yeni gelişmeler,  zor şartlarda açılan tünellerde örnekler ve çözüm önerileri de sempozyumun ana konuları arasında olacak." denildi.

21 - 22 Aralık 2021 tarihinde Fairmont Quasar İstanbul Hotel'de Kontrol Medya tarafından organize edilen etkinliğe yurtiçinden ve yurtdışından sektörün önde gelen tünelcileri ilgi gösterdi. Sempozyumda alanında uzman akademisyen, devlet ve  özel sektör çalışanlarından oluşan sunucu ve katılımcılar bilgi paylaşımında bulundular.

Sempozyumla birlikte eş zamanlı olarak Tünelcilik Derneği 4. Olağan Genel Kuruluda yapıldı.

Katılım Sağlayan Firmalar

Tünelmak, Atlas 1, E-Berk, Kordsa, Master Builders Solutions, Herrenknecht, Polyfibers, Trakkom, Foramec, Systra Sws, CMVS, Labris, Lasparsan, Üntel, Mesa İmalat, Aironn, Emak, Arsan, Bilgi, Chryso, Dm Kimya, Egecrete, Ertunnel, FMYKimya, Golday, Lyksor, TSS Tunnel, Robbins, Polisan, Este

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER