© Yeraltı Haber 2021

Dünyanın En Büyük Elmaslarından Biri Bulundu: 2.492 Karat!

Lucara Diamond Corp. tarafından yapılan açıklamada, başkent Gaborone’ye yaklaşık 430 kilometre uzaklıkta yer alan madende bulunan elmasın büyüklüğü ile dikkat çektiği belirtildi. Ancak elmasın değerine veya kalitesine dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Bu devasa taş, 1905 yılında Güney Afrika’da çıkarılan ve tarihin en büyük mücevher kalitesindeki elması olarak bilinen 3.016 karatlık Cullinan Elması’na karat bakımından oldukça yakın bir seviyede.

Lucara Diamond Corp. Başkanı ve CEO’su William Lamb, “Bu olağanüstü 2.492 karatlık elması bulduğumuz için çok mutluyuz,” sözleri ile keşfin önemini vurguladı.

Çıkarılan En Büyük Ham Elmaslardan Biri

Şirketin Mega Diamond Recovery X-ray teknolojisi kullanılarak tespit edilen bu elmas, bugüne dek çıkarılan en büyük ham elmaslardan biri olarak nitelendirildi.

Botswana Cumhurbaşkanı Mokgweetsi Masisi’nin devasa elması görmek için perşembe günü madeni ziyaret etmesi bekleniyor.

Botswana, dünyanın en büyük elmas üreticilerinden biri olarak biliniyor ve ülkenin ana gelir kaynağını elmaslar oluşturuyor. Bu yeni keşif öncesinde, Botswana’da bulunan en büyük elmas, 2019 yılında yine Lucara tarafından çıkarılan ve “Sewelo” adı verilen 1.758 karatlık taştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER