© Yeraltı Haber 2021

Duroğlu Varyantı Projesi Bugün Hizmete Girecek!

Giresun'da zamandan ve akaryakıttan büyük tasarruf sağlayacak Duroğlu Varyantı Projesi bugün hizmete açılacak.

Duroğlu Varyantı Projesi kapsamında, güzergahın Duroğlu beldesi geçişinde 1653 metrelik, 90 metre uzunluğunda 3 açıklıklı Duroğlu Varyant-1 Köprüsü, 1318 metrelik Duroğlu Tüneli ve 120 metrelik 4 açıklıklı Duroğlu Varyant-2 Köprüsü inşa edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yolun 20,9 ile 24'üncü kilometreleri arasındaki 3,1 kilometrelik kesiminde 77 metrelik Yusufoğlu-1 Köprüsü, 93 metrelik Yusufoğlu-2 Köprüsü, 330 metrelik Dereli Tüneli ve 61 metrelik Dereli-2 Köprüsü ile aynı güzergah üzerinde yer alan 38 metrelik Akkaya Köprüsü tamamlandı.

Varyant projesiyle Karadeniz sahilinden iç kesimlere uzanan güzergahtaki transit trafik, Duroğlu yerleşkesinin dışına alınarak, güvenli, konforlu ve kesintisiz trafik akışı tesis edildi. Beldenin kara yolu bağlantısı, giriş ve çıkış noktalarındaki kavşaklarla sağlandı. Projeyle zamandan 4,2 milyon lira, akaryakıttan 2,1 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 6,3 milyon lira tasarruf edilecek. Karbon salınımı 438 ton azaltılacak. Güzergahta ulaşım güvenli hale gelecek. Ayrıca, güzergahtaki turistik, ticari ve ekonomik hareketliliğin artmasıyla bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunulacak. Yerli ve yabancı turistlerin Karadeniz yaylalarına ulaşımı kolaylaşacak."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER