© Yeraltı Haber 2021

E-BERK’in Yeni “Eser’i” Koçali Sulama Tünelini Açacak!

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri tarafından yaptırılacak olan Adıyaman Koçali Sulaması Yaklaşım Kanalı ve Tünel İnşaat Projesi’nde Türk mühendis ve teknisyenlerin emekleri ile E-BERK Firması tarafından tamamen yerli hale getirilen 4800 mm Single Shield Tünel Açma Makinesi (TBM) kullanılacak.

E-BERK firması Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan yerleşkesinde, “Eser” adı verilen Tünel Açma Makinesini tanıtıcı bir sunum yaptı. Yapılan sunuma, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürü Sadullah Seven, E-BERK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Muhittin Dinçer, Kormak İnşaat Malzemeleri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özhelvacı ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

E-BERK firması ve DSİ, tanıtımı yapılan tünel açma makinasının Adıyaman Koçali Sulaması Yaklaşım Kanalı ve Tünel İnşaat Projesi'nde kullanılması üzerine anlaşmaya vardı.

Proje kapsamında Adıyaman'a içme ve sulama suyu sağlamasının yanı sıra yılda yaklaşık 100 milyon kilovatsaat enerji üretecek santrale, bu tünel ile su taşınacak.

E-BERK Tünel ve Zemin Teknolojileri

E-Berk Makine, tünelcilik sektöründe elde ettiği tecrübeleri sayesinde değişik jeolojik koşullara uygun her tip Tünel Açma Makine tipleri için (Hard rock TBM, Slurry TBM, Gripper TBM, EPB Shield TBMİ Double Shield TBM, Single Shield TBM, Mix Shield TBM) istenilen çap ve ölçülerde kesici kafa dizaynı ve üretimi, ikinci el Tünel Açma Makinelerinin revizyonu ve alt yüklenici olduğu projelerde Tünel Açma Makinesi üretimi gibi tüm faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Ayrıca, dünya genelinde çalışmasını sürdüren Tünel Açma Makinalarının kesici yedek parçalarının üretimi de firma tarafından yapılmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER