© Yeraltı Haber 2021

Ege’de Üretim Satış Lideri Star Rafineri Oldu!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 2020 üretimden satış performanslarına göre bölgedeki 100 büyük sanayi kuruluşunu belirlendi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın, çevrim içi düzenlenen basın toplantısında, üretimden satış performansına göre paylaştığı listede ilk sırada STAR Rafineri bulunuyor. Bu firmanın ardından Tüpraş ve Petkim geliyor.

Yorgancılar, 100 firmanın değerlendirildiği listede, üretimi ve merkezi İzmir'de olan firmaların Türkiye genelindeki üretim rakamlarının dikkate alındığını belirtti.

Üretimi İzmir dışında olan firmaların değerlendirmeye dahil edilmediğini belirten Yorgancılar, İzmir'de üretim faaliyeti gösteren ve merkezi farklı şehirde bulunan firmaların da sadece İzmir rakamlarının listeye alındığını bildirdi.

Belirlenen listede yer alan 100 firmadan 84'ünün kar, 16'sının ise Koronavirüs salgını sonrası zarar bildirdiği bilgisi aktarıldı.

Yorgancılar, ilk 10 firmanın, 100 büyük firmanın üretimden satışlarının yüzde 58'ini gerçekleştirdiğini belirterek, "Bir önceki yıla göre 100 büyük firmanın üretimden satışları yüzde 13, net satışları yüzde 14, diğer satışları yüzde 19 arttı." dedi.

Firmaların 2020'deki üretimden satış performansına göre açıklanan 100 firmalık listede ilk 10 firma, sırasıyla STAR Rafineri, Tüpraş, Petkim, İzmir Demir Çelik, Philsa Philip Morris, JTI Tütün, Abalıoğlu Yağ Sanayi, Pınar Süt Mamulleri, BMC Otomotiv ile Kocaer Haddecilik oldu.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER