© Yeraltı Haber 2021

Eğribel Tüneli’nin Sağ Tüpü Ulaşıma Açıldı!

Karadeniz bölgesini ile İç Anadolu bölgesini birbirine bağlayan güzergahın içerisinde yer alan 5 bin 900 metre uzunluğundaki Eğribel Tüneli’nin bir tüpü çift yönlü olarak ulaşıma açıldı. Proje, uzunluğuyla Türkiye’nin üçüncü büyük tüneli olma özelliğini taşıyor.

2 bin 200 rakıma sahip olan Eğribel Geçidi’nde yapılan tünelde kış koşullarına da hazırlık olması açısından çalışmalara hız verilmişti. 5 bin 900 metre uzunluğunda ve Karadeniz bölgesini diğer bölgelere bağlayan tünelin sağ tüpünde asfalt döküdü, beton kaplamalar tamamlandı, yol çizgileri çekildi ve elektronik ve aydınlatma sistemleri büyük ölçüde entegre edildi.

Zorlu Güzergah

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar güzergahı üzerinde yer alan tünel, hattı toplamda 6 kilometre kadar kısaltacak. Bölgenin istihdamına, turizmine ve ticaret gelişimine de önemli katkılarda bulunacak proje zamandan da 30 dakika kadar tasarruf edilmesini sağlayacak. Bölgede kış aylarında kar ve tipi nedeniyle sık sık ulaşım aksıyor ve yol trafiğe kapanabiliyordu. Tünelin açılmasıyla Giresun'dan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas arasında rahat ve konforlu ulaşım sağlanacak. Ulaşımın sağlanabilmesi için yapılması planlanan tünel projesi ilk kez 1936 yılında gündeme gelmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER