© Yeraltı Haber 2021

Eksim Enerji ve Nordex’ten Ukrayna’da RES Projesi!

Eksim Enerji, Ukrayna’da dev bir enerji yatırımına hazırlanıyor. Şirket, Ukrayana’nın Skole bölgesinde 67.2 MW gücünde rüzgar enerjisi santrali kuracak. Santral de kullanılacak türbinler ise Nordex tarafından üretilecek.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında önde gelen şirketlerinden biri olan Eksim Holding İştiraki Eksim Enerji, Ukrayna’daki 67.2 MW kurulu güce sahip Skole Rüzgar Enerjisi Santrali yatırımı için çalışmalar yürütüyor.

Eksim Enerji, proje kapsamında kurulacak bu santraldeki türbin tedariki için Nordex ile 15 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Projede Nordex’e ait, 14 adet türbin kullanılacak. Projede, soğuk iklim koşulları göz önüne alınarak “Cold Climate Version” türbinleri kullanılacak.

2022 yılının Haziran ayında bitirilmesi planlanan projede türbinler ise Mart 2022 tarihinde dikilmeye başlanacak.

Türkiye’nin en büyük rüzgar enerjisi yatırımcıları arasında olan Eksim Enerji Genel Müdürü Sabahattin Er, Nordex ile yapılan anlaşmanın imzalanmasının ardından konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Rüzgar enerjisi yatırımlarımıza bir yenisini ekleyeceğimiz için gurur duyuyoruz” dedi. Skole Projesi’ne yaklaşık 1.5 senedir emek verdiklerinin altını çizen Er, şöyle devam etti: “Ukrayna bizler için enerji alanında yeni bir pazar olsa da aslında Eksim Holding’in yıllardır dış ticaret yaptığı bir ülke. Grup olarak bu projeyi de başarıyla bitireceğimizden şüphemiz yok. Uzun yıllardır Türkiye’de birlikte çalıştığımız türbin tedarikçimiz Nordex, Ukrayna’da da bizlere tam destek sağlayarak projemizin tedarik sözleşmesini tamamlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Nordex Türkiye Genel Müdürü Habib Babacan da anlaşmadan memnun olduklarını belirterek, “Nordex’in Eksim’in Türkiye dışındaki ilk rüzgar projesine destek sağlaması memnuniyet verici. Eksim’in bundan sonra yapacağı yurtdışı rüzgar yatırımlarına bir başlangıç olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER