© Yeraltı Haber 2021

Elazığ’a 15 Baraj ve 3 Yeraltı Depolaması Kazandırıldı

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Bu bağlamda ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.

DSİ, Elazığ’ın bereketli topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir.

Elazığ’a 15 Baraj ve 3 Yeraltı Depolaması Kazandırıldı

Doğu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Elazığ’da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda kente 87 adet Tesis ile 2 milyar 850 Milyon TL yatırım yapıldı.  Elazığ’da son 19 yılda 15 baraj ve 3 yeraltı depolaması inşa edildi.

İnşaatı Devam Eden 1 Baraj ile Elazığlı Çiftçiler Kalkınacak

Diğer taraftan Elazığlı vatandaşların ve çiftçilerin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Elazığ’ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Bu kapsamda 1 barajın yapım çalışmaları devam etmektedir.

Elazığ’da Taşkın Riski Azaltılıyor

Ayrıca; Elazığ İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 47 adet taşkın koruma tesisi ile 45 yerleşim yeri ve 3 bin 569 dekar arazinin taşkından korunması sağlanmıştır. 3 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

 

 

Kaynak: www.dsi.gov.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER