© Yeraltı Haber 2021

Elon Musk, Nükleer Enerjiye Kucak Açıyor!

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Crypto Council for Innovation‘ın düzenlediği B-Word konferansında bitcoin madenciliğini sürdürülebilir kılmak ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında nükleer santrallere de değinen Elon Musk, “nükleer enerji temiz enerji olarak kabul ediliyor” dedi.

Elon Musk, “Bence modern nükleer santraller insanların düşündüğünün aksine güvenli. Gerçekten, son derece güvenli nükleer üretmenin mümkün olduğunu düşünüyorum.”  dedi.

Nükleer Enerji - Yenilenebilir Enerji Tartışmaları

Elon Musk, 2007 yılında yaptığı açıklamada “Daha fazla nükleer santral inşa etmeliyiz. Bence bu, enerji üretmenin kesinlikle bir kömür santrali veya doğal gaz santralinden daha iyi bir yolu.” demişti. ABD Enerji Bilgi İdaresine göre, şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen enerjinin yaklaşık yüzde 20’si nükleer enerjiden elde ediliyor.

Nükleer enerji kullanımına karşı güçlü bir muhalefet var. Nükleer enerjiye karşı çıkanlar, teknolojik yeniliklere rağmen hala nükleer enerjiyle ilişkili riskler olduğunu ve daha iyi çözümün rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmaya odaklanmak olduğunu belirtiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER