© Yeraltı Haber 2021

Endonezya'daki Altın Madeninde Heyelan!

Endonezya’da Sulawesi adasındaki yasadışı bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonucunda 6 maden işçisi hayatını kaybetti.

Yerel arama ve kurtarma teşkilatının başındaki Andrias Hendrik Johannes, Orta Sulawesi eyaletinin Parigi Moutong bölgesindeki madende yaşanan toprak kayması ile ilgili yaptığı açıklamada, yoğun yağış nedeniyle toprak kayması yaşandığı ve sonucunda çökme meydana geldiğini söyledi. Johannes ayrıca 23 kişinin enkaz altında kaldığını tahmin ettiklerini de bildirdi.

Endonezya, dünya altın üretiminin yaklaşık %3'ünü oluşturuyor. Bunların çoğu Papua eyaletindeki Grasberg madeninden karşılanıyor. Grasberg madeninde 40 milyar dolarlık rezerv olduğu ve 20.000'e yakın işçi çalıştığı tahmin ediliyor.

Ayrıca Endonezya'da, yasadışı veya gayri resmi madencilik faaliyetleri yaygındır. Yüksek yaralanma veya ölüm riski olan bu madenlerde çalışanlara kıt bir geçim kaynağı sağlanır.

Heyelanlar, sel ve tünellerin çökmesi bu tür madencilikteki tehlikelerden sadece birkaçıdır. Altın cevherinin işlenmesinin çoğu, çok az koruma kullanılarak veya hiç koruma kullanılmayarak yapılır. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER