© Yeraltı Haber 2021

Energinet, Baltic Pipe Doğal Gaz Boru Hattı için DNV Sertifikası Aldı

Danimarka'nın elektrik ve doğal gaz iletim sistemi operatörü Energinet, Norveç'ten Danimarka ve Polonya'ya uzanan açık deniz Baltık doğal gaz boru hattı için DNV'den uygunluk sertifikası aldı.

Danimarka'nın elektrik ve doğal gaz iletim sistemi operatörü Energinet, Norveç'ten Danimarka ve Polonya'ya uzanan 10 milyar m3/yıl açık deniz Baltık doğal gaz boru hattının kendi bölümü için DNV'den uygunluk sertifikaları aldı. 1 Ekim 2022'de faaliyete geçen Baltic Pipe'ın mühendislik, tedarik, inşaat, montaj, devreye alma ve devreye alma aşamalarında DNV'nin çalışmaları gerçekleşti.

Energinet'in Baltic Pipe kısmı, Kuzey Denizi'ndeki 105 km'lik boru hattından, Danimarka boyunca yeraltındaki 210 km'lik boru hattından, Nybro gaz terminalinin genişletilmesinden ve Danimarka, Güney Zelanda'daki Everdrup'ta yeni bir kompresör istasyonundan oluşuyor. DNV, karadaki boru hatları, kompresör istasyonu ve gaz terminalinde Energinet'e profesyonel hizmetlerle destek verdi.

Nybro terminalinin hizmete alınması iki aşamada gerçekleşti; 6.700 Mw-saat/sa kapasitesinin yarısı 1 Kasım 2022'de, ikinci yarısı ise yıl sonundan önce hizmete girecek. Planlandığı gibi 1 Ekim'de kısmi kapasiteyle Polonya'ya gaz akışı başlamış durumda. Everdrup kompresör istasyonu, ikisi çalışır durumda ve üçüncüsü yedek olarak hizmet veren üç adet 18,8 Mw elektrik motoru kompresörüne sahip.

DNV'nin genel sözleşme kapsamı, bağımsız doğrulama, karmaşık bağımsız modelleme ve DNV sertifikasyon rejimi DNV-SE-0475'e göre denizaltı boru hattı sertifikasyonu içermekte. Kabul kriterleri, Danimarka Kıta Sahanlığı Kanunu, DNV-ST-F101 ve temel DNV standartlarını ve önerilen uygulamaları karşıladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER