© Yeraltı Haber 2021

'Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri' Alanında Düzenleme Yapıldı!

"Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri" alanında düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeye göre, "Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü Başkanlığı", "Ulusal Bor Araştırma Enstitisü Başkanlığı", "Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı," ibareleri yürürlükten kaldırıldı. Bu kapsamda yerine TSE, Türkiye Uzay Ajansı ile Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, bu hizmet koluna eklendi.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan bildiride, yapılan düzenleme ile Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik'te değişikliğe gidildiği açıklandı.

Yönetmelikteki "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" ibareleri "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı" olarak değiştirilirken, "Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri" kolunda da düzenleme yapıldı.

"Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü Başkanlığı", "Ulusal Bor Araştırma Enstitisü Başkanlığı", "Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı," ibareleri yürürlükten kaldırıldı. TSE, Türkiye Uzay Ajansı ile Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu’nun ise bu hizmet koluna eklendiği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER