© Yeraltı Haber 2021

Enerji Şirketi Rüzgar Türbinlerini Yıkıp Kömür Madenine Yer Açmaya Başladı

Bir Alman şirketi, yakın zamanda bir linyit kömür madenciliği operasyonunu genişletmek için yer açacak olan sekiz rüzgar türbinini rafa kaldırıyor.

RWE Şirketinin ve hükümetin kaynaklarına göre, birinin geçen ay kalıcı olarak kapatılması planlanmış olan üç kömür yakıtlı elektrik santralini de yeniden faaliyete geçiriyor.

Alman Bundeskabinett veya Federal Kabine, enerji şirketi RWE'ye Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin neden olduğu azalan enerji ithalatını dengelemeye yardımcı olması için kömür santrallerini yeniden açma yetkisi verdi.

RWE sözcüsü Guido Steffen, The Guardian'a "Bunun paradoksal göründüğünün farkındayız" dedi. "Ama durumumuz bu." diye ekledi.

İklim aktivistlerinden gelen şikayetler üzerine, bazı Alman hükümet yetkilileri rüzgar türbinlerinin sökülmesini protesto etti.

Kuzey Ren Vestfalya'nın ekonomi ve enerji işleri bakanlığından bir sözcü, "Mevcut durumda, yenilenebilir enerji kullanımına yönelik tüm potansiyelin mümkün olduğunca tüketilmelidir ve mevcut türbinler mümkün olduğunca uzun süre çalışır durumda olması gereklidir" dedi. "Şu anda Garzweiler yerüstü madeninin yakınındaki L12 [yol] kenarındaki rüzgar santralini sökmeye gerek görmüyoruz." sözlerini de ekledi.

Yel değirmenleri 2001 yılından beri kullanılıyordu ancak bu yıl kaldırılması planlandı.

Rüzgar türbinlerinin bir bölümünü yöneten WPD'nin bir sözcüsü, "Türbinlerden biri geçen hafta madenin genişlemesine yer açmak için söküldü, diğer ikisi de gelecek yılın ilk ve son çeyreğinde sökülecek" dedi. Guardian bildirdi. "Rüzgar türbinlerinin geri kalanını inşa eden ve işleten Energiekontor'un bir sözcüsü, işletme izni için bir süre sınırı olması nedeniyle kalan beş türbinin 2023'ün sonuna kadar sökülmesinin beklendiğini söyledi”.

Rapora göre, 20 yıllık yel değirmenlerinin her biri, daha modern rüzgar türbinlerinin ürettiği elektriğin yaklaşık altıda biri olan saatte yalnızca yaklaşık 1 MW elektrik üretiyor.

Buna karşılık şirket, linyit yakıtlı termik santrallerin her birinin yaklaşık 300 megavat üreteceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER