© Yeraltı Haber 2021

Enigma: 555.55 Karat Siyah Elmas Açık Arttırmada!

Dünya'nın en büyük işlenmiş elması olduğuna inanılan milyar yıllık siyah elmas açık arttırmaya çıkıyor.

Enigma adlı mücevherin kökenleri hakkında uzaydan gelmesi de dahil olmak üzere birbiriyle rekabet eden birçok teori bulunmakta. 555.55 karat olan bu mücevher yaklaşık olarak bir muzla aynı ağırlığa sahip.
Enigma'nın Londra'daki Sotheby's müzayedesinde önümüzdeki hafta çevrimiçi ihale kapanana kadar 4,4 milyon sterlin (6 milyon dolar) üzerinde alıcı bulması bekleniyor. Bu mücevher, elmasın en sert formlarından biri olan karbonadodur. Kara elmaslar yaklaşık 2,6 ile 3,2 milyar yaşındadır ve son derece nadirdir. Şu ana kadar yalnızca Brezilya ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde keşfedilmiştir. Sadece meteorlarda bulunan bir mineral olan osbornite içerdiklerinden, uzaydan geldikleri üzerine teoriler de vardır. Ancak kesin olarak kökenleri gizemle örtülüdür. 
Los Angeles, Natural History Museum'da bir jeolog olan Aaron Celestian, "Dünya'nın iç kısımlarında, bilinen elmaslardan daha derinlerde oluşmuş olabilir." söyleminde bulundu. Reuters haber ajansına verdiği röportajda "Büyük bir asteroidin dünyaya düşmesiyle oluşan çarpışma zonunda oluştuklarını öne süren hipotezler var" dedi. Sotheby's, satışı "İnsanlığın bildiği en nadir, milyar yıllık harikalardan birini elde etmek için hayatta bir kez elde edilebilecek bir fırsat" olarak nitelendiriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER