© Yeraltı Haber 2021

ENKA, İngiltere'deki Nükleer Santral İçin Sözleşme İmzaladı!

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.’nin bir iştiraki olan ENKA UK Construction Ltd. şirketi, Hinkley Point Nükleer Enerji Santrali’nin türbin adasındaki tüm borulama sistemlerinin prefabrikasyonu ve montajı işlerini üstlenmek için ana müteahhitlerden biri ile sözleşme imzalamıştır.

Sözleşme, yüksek basınçlı (HP) boruların kurulumunu ve montajını ve türbin adası ile ilişkili orta basınçlı (IP) ve düşük basınçlı (LP) boru sistemlerinin prefabrikasyonunu, teslimatını, kurulumunu ve montajını ve devreye alma yardımının sağlanmasını içermektedir.

Hinkley Point C, İngiltere’nin Somerset bölgesinde yapımı devam etmekte olan iki EPR reaktörüne sahip 3.200 MW’lık bir nükleer enerji santralidir. Nihai yatırım kararı ve inşaatın başlaması 2016 yılının ikinci yarısında gerçekleşmiştir.

GE, dünyanın en büyük buhar jeneratörü olan Arabelle türbinini ve diğer kritik ekipmanlarını içeren HPC için iki konvansiyonel türbin adasını tedarik etmektedir.

İngiltere'de yaklaşık 20 yıl sonra onaylanan ilk nükleer santral projesi özelliğini taşıyan Hinkley Point C'nin 2025 yılında tamamlanmasının ardından, ülkenin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 7'sini karşılaması öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER