© Yeraltı Haber 2021

Erol EFENDİOĞLU'ndan İMİB Genel Kurul Açıklaması...

Efendioğlu Mermer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) Başkanı olan Erol EFENDİOĞLU Bursa’da kendisinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve sektöre yön veren temsilcilerin yer aldığı yemekte, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin yönetimine aday olduğunu ilan eden TİM Maden Meclisi Üyesi Rüstem ÇETİNKAYA’ya destek verdiğini açıkladı.

Efendioğlu konuşmasında “Sayın Aydın DİNÇER adaylığını açıklarken sektörün on dört ayrı dernek ve birlik başkanının kendisini desteklediği anlamında sözler sarf etti. Sektörlerin, birlik ve dernek başkanlarının bir adayı desteklemesi yarışan diğer iki adaya çok büyük haksızlıktır. Bırakın MADSİAD üyelerini bu akşamki yemeği ben Erol EFENDİOĞLU olarak düzenliyorum. Ortaklarıma olan saygımdan ötürü şirket ismini zikretmedim. Ben şirket ortaklarıma, kardeşlerime dahi oyunuzu şu adaya vereceksin diyemiyorken beş altı tane baba çıkacak oyunuzu şuna vereceksin diyecek. İMİB’te oyunuzu buna vereceksiniz, Ege’de oyunuzu buna vereceksiniz TMD’de oyunuzu buna vereceksiniz diyecek. Benim sizlerden ricam lütfen buna müsaade etmeyiniz. Efendioğlu bu sözleri yanlış anlamış derlese mutlu olurum. 14 birlik başkanının birbirleri ile olan ilişkisi sektörü ilgilendiren bir husus değildir. Hiçbir beklentim olmadan Rüstem Bey'i destekleme sebebim madenciliğin sıkıntılarını siyasetçilere, bürokratlara açıkça yürekli bir şekilde anlatabilecek olmasıdır” ifadelerine yer verdi.

2018 yılında İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) seçimlerinde Rüstem ÇETİNKAYA, hem Erol EFENDİOĞLU ile hem de Mustafa Selçuk ÇEVİK ile yarıştı. EFENDİOĞLU ve ÇEVİK’in başkan adayı olarak yarıştığı seçimde, ÇETİNKAYA ise diğer bir başkan adayı Aydın DİNÇER’in yönetim kurulu listesinde yer alıyordu. Seçimin ardından dostluklarını sürdüren isimler, şimdi ÇETİNKAYA’nın İMİB başkanı olması için destek veriyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER