© Yeraltı Haber 2021

Erzurum’da Yeni Fosil Yakıt Kaynağı Bulunmuş Olabilir! Kuyudaki Su Çakmak Ateşiyle Alev Aldı!

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Kahramanlar köyünde su kuyusunda bulunan suyun renginin sarı olması bölge halkının dikkatini çekti. Bunun yanında suda gözle görülen köpüklenmeyi de fark eden köylüler, suda gaz çıkışı olabileceğini düşünerek çakmak yakarak suya tuttular. Tutulan bu çakmak ateşiyle suyun birden alev aldığını gören köylüler hemen yetkililere haber verdi.

Yetkililer tarafından yapılan araştırmalar sonucunda suda çok yoğun bir metan gazının bulunduğu ve bu yüzden suyun yanma özelliğini gösterdiğini söylediler. Bununla birlikte sudaki yoğun metan gazının bulunmasının doğalgaz kaynağı olabileceği anlamına geldiği de ifade edildi.

Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı ve Kimya Yüksek Mühendisi olan Ömer Faruk Töremen, su hakkında "Bilinen tarihi 50 yıldan fazla olan bir su var. Bu suda yapılan ilk tespitlere göre metan gazı ve çeşitli minareller bulunuyor. Metan gazından dolayı suyun yanma özelliği var.” dedi. Kaynak ve araştırmalar sonucunda suyun bulunduğu bölgede bir fosil yakıt olabileceğini belirten Töremen, “Bununla ilgili araştırmalar devam ediyor. Sonuçlandığında inşallah ülkemize faydalı bir fosil yakıt kaynağı bulunmuş olacak.” dedi.

Bölgede ilgili araştırmaların devam edeceğini belirten Aziziye Belediyesi yetkilileri derin bir sondaj çalışmasında başlatılacağını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER