© Yeraltı Haber 2021

Eski Maden Sahaları Yeşillendiriliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski maden sahalarını hafriyat malzemesiyle doldurup ağaçlandırıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'da maden ocağı olarak kullanılan ve işletme süreleri tamamlanınca terk edilen alanları, hafriyat malzemesiyle doldurup ağaçlandırarak yeniden doğaya kazandırmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, daha temiz bir doğa için yapılan çalışmalar kapsamında özellikle dere kenarları ve verimli tarım alanlarına kaçak dökülen hafriyatın önüne geçmek anacıyla il genelinde 28 hafriyat depolama sahası oluşturuldu. Kentte inşaat sektörünü tarafından üretilen aylık yaklaşık 300 bin ton hafriyat atığının bu alanlarda düzenli olarak depolanması sağlanacak.

Bu çalışma doğrultusunda vasfını yitirmiş ve kullanılmayan maden alanları da rehabilite ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURKENT AŞ tarafından yapılan dolgu işlemleri sayesinde, yemyeşil ağaçlar arasında bulunan maden ocağı alanları hafriyat toprağıyla doldurularak yeniden ağaçlandırılması sağlanıyor.

Bursa’da bulunan Akçalar sahasındaki 92 bin 344 metrekarelik alana, yaklaşık 950 bin metreküp hafriyat toprağı dökülerek yeniden ağaçlandırılması sağlandı. Aynı şekilde Mudanya ilçesi Altıntaş Mahallesi'nde bulunan maden ocağı alanı da yaklaşık 21 bin kamyon hafriyat toprağıyla dolduruldu, ardından da yeşillendirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER