© Yeraltı Haber 2021

EV Yarışı, Altına Hücum Cennetini Bir Pil Merkezine Dönüştürüyor

Altın uzun zamandır Batı Avustralya'nın Kalgoorlie kentine hükmediyor, 19. yüzyılın sonlarında maden arama telaşında doğdu ve dünyanın en büyük açık ocak madenlerinden birine ev sahipliği yaptı ve yerleşim sokaklarının hemen yanında yer aldı. İki milden daha uzun Super Pit'ten değerli metal içeren kayaları yerinden çıkarmak için yapılan patlamalar hala ana caddeyi sık sık sallıyor. Geçen hafta Avustralya'nın önemli yıllık madencilik forumu için değerli metaller merkezinde bir araya gelen yaklaşık 2.700 yönetici, yatırım bankacısı ve endüstri yiğitleri, endüstrinin odak noktasının nerede olduğu açıktı. Tüm dikkatler, dünyanın elektrikli araçlara geçişini sağlamak için pil metallerinin çılgınca avına çevrildi. En çok rağbet gören madencilik liderleri, artık devasa ışıltılı altın hazinelerini ortaya çıkarmış olanlar değil, bunun yerine, lityum, nikel, manganez ve kobalt hacimleri elde etmek için daha önce kaçınılan projeler sunan şirketlerdir. Ford Motor'un Avustralyalı madencilik şirketlerinden pil metalleri için sözleşmeler eklemeye yönelik son zamanlardaki tedarik anlaşmaları, Bu bir dizi hammaddenin üretimindeki genişleme, Tesla Inc.'in lityum ihtiyaçlarının yaklaşık dörtte üçünü zaten sağlayan ve hızlı bir şekilde teslim etmeyi amaçlayan bir ülkeye yeni dikkat çekiyor. Altından elektrikli arabalara geçişin, bir yeraltı altın operasyonundaki hissesini satarken nikel ve lityuma yatırım yapan IGO'dan daha iyi birkaç örneği var. Yöneticiler konferans delegelerini, en büyük sert kaya lityum madeni olan Greenbushes'ı ve hammaddeleri özel pil kimyasallarına dönüştüren Kwinana rafinerisini görmeleri için dışarı çıkardı. IGO'nun genel müdürü Peter Bradford konferansta yaptığı açıklamada, küresel net sıfır hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerji kurulumlarında ve elektrikli araçların benimsenmesinde çarpıcı bir artış gerektireceğini söyledi. “Bunu başarmak için çok fazla metale ihtiyacımız olacak” dedi. IGO ve ortakları, 2027 yılına kadar Greenbushes'daki üretim kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefliyor. Madencilik sektörünün en büyük şirketi olan BHP Group da hızla artan akü metal talebi görünümünü değerlendiriyor. BHP Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avustralya ve Brezilya'da madenleri olan bir bakır ve nikel üreticisi olan OZ Minerals'i bünyesine katmak için bir devralma yaklaşımında bulunduğunu söyledi. Öneri reddedilmiş olsa da, analistler kombinasyonu zorlayıcı buluyor. OZ Minerals hisseleri Pazartesi günü Sidney ticaretinde %35 yükseldi.

Bir zamanlar istenmeyen madenler, izabe tesisleri ve rafinerilerden oluşan Nickel West biriminin varlık başkanı Jessica Farrell, BHP'nin elektrikli modellerin 2030 yılına kadar yeni otomobil satışlarının %60'ını oluşturacağını ve 2040 yılına kadar %90'a çıkacağını tahmin ettiğini söyledi. EV sektörünün talebiyle kaderini değiştiren Kalgoorlie'deki operasyon. Birim, bu ay Ford ile Tesla ve Toyota Motor Corp ile daha önceki anlaşmalara potansiyel bir tedarik anlaşması ekledi. Farrell, "Önümüzdeki 30 yılda nikel talebinin önceki 30 yıla göre %200 ila %300 daha fazla olacağını tahmin ediyoruz" dedi. konferans. Lityum üreticileri en çok talep görenler olmaya devam ediyor. Liontown Resources'ın yöneticileri konferansı Tesla, Ford ve LG Chem ile son anlaşmaları kutlamak için kullanırken, Elon Musk'ın otomobil üreticisiyle de geçici bir anlaşmaya sahip olan Core Lithium delegelere Kuzey Bölgesi'ndeki projesinin ilkini teslim etme yolunda olduğunu söyledi.Great Wall Motor Co. ve pil üreticisi Contemporary Amperex Technology'yi ortakları arasında sayan Pilbara Minerals, bu ay düzenli açık artırmalarından birinde spodumen - kısmen işlenmiş bir lityum formu - için rekor bir teklif aldı.

Pilbara CEO'su Dale Henderson, şirketinin Batı Avustralya'nın kuzeyindeki uzak bir bölgede bulunan Pilgangoora tesisinde yaptığı röportajda, "Şu anda gördüğümüz rekor talep ve fiyatlar" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER