© Yeraltı Haber 2021

"Fatih" Ve "Kanuni" Gemilerinin, Yeni Sondaj İçin Hazırlıklarına Devam Ediliyor!

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi olan "Fatih" ve "Kanuni"  nisan ayında keşif amaçlı mevcut sahanın biraz kuzeyinde sondaja başlanacağını açıklamıştı. "Amasra-1" olarak adlandırılan bu kuyu için hazırlıklar Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde sürdürülüyor. Filyos Limanına demir atan sondaj gemisinde hazırlıklar son hızla devam ediyor.

Filyos Limanında 14 Kasım'dan bu yana, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi olan Kanuni’nin kule montajı, deniz seyir testi, sondaj ekipmanlarının montajı ve kuyu dibi emniyet sistemi gibi bakım işleri devam ediyor. Kanuni gemisi de "Amasra-1" kuyusunda görev alarak Fatih'in yapacağı sondajların tamamlayıcı ve bazı test işlemlerini gerçekleştirecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de,  Adana'da katıldığı bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Hedefimiz orada önümüzdeki 5 yıl içerisinde 30 ila 40 kuyuya ulaşarak üretimi gerçekleştirmek. İlk hedefimiz 2023 yılında, inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk gazı karaya çıkararak ulusal iletim sistemine basmak."  cümlelerini kullandı.

Fotoğraf: www.tpao.gov.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER