© Yeraltı Haber 2021

Filipinler’de 4 Yıl Süren Madencilik Yasağı Kaldırıldı!

Filipinler'in bakır, altın ve kompleks cevherlere yönelik 4 yıldır yürürlükte olan açık maden yasağını kaldırması, ülkedeki madencilik sektörünü yeniden canlandırdı.

Madenler ve Yerbilimleri Bürosu Direktörü Wilfredo Moncano yaptığı açıklamada, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Roy Cimatu'nun yasağı kaldıran idari kararı imzaladığını duyurdu.

Hükümet 2017 yılında verdiği karar ile ülkede madencilik faaliyetlerini yasaklamıştı.

Endüstri sektörünün olumsuz yönde ilerlemesiyle birlikte Filipinler Hükümeti bir karar alarak durdurulan projeleri ve yeni maden projelerinin yürürlüğe geçirilmesine izin verecek. Bu kararla birlikte pandemi sürecinde iyice kötüye giden ekonomi biraz daha rahatlayacak.

Filipinler'in maden çıkarma sanayisinden elde ettiği yıllık ihracat geliri, yeni madencilik projelerinin de devreye girmesiyle gelecek 5 ila 6 yılda 2 milyar dolar (yaklaşık 25 milyar TL) kadar artabilir.

Güney Doğu Asya ülkesi Filipinler, Çin'in en büyük nikel cevheri tedarikçisi olmanın yanı sıra, önemli bakır ve altın rezervlerine de sahip.

Filipinler'in 30 milyon hektarlık toplam kara yüzölçümünün üçte birinden fazlasının "yüksek maden potansiyeline" sahip olduğu düşünülüyor. Ancak ülkede şu ana kadar maden rezervlerinin sadece yüzde 5'inden az bir kısmı çıkarıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER