© Yeraltı Haber 2021

Fillerin Atasına Ait Tam Kafatası Fosili İlk Defa Kayseri'de Bulundu!

Kayseri’de bulunan Yamula Barajı yakınında fillerin atası olarak bilinen Choerolophodon Pentelici'ye ait tam kafatası fosili bulundu. Bulunu bu kafatası fosili dünyada tek örnek olarak literatüre ismini yazdırdı.

Helsinki Üniversitesi’nin Yerbilimleri alanında görev yapan Doç. Dr. Juha Saarinen, fosil üzerinde incelemelerde bulundu. Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a 7.5 milyon yıllık bulunan fosil ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında kazı işlemlerinden ve laboratuvar çalışmalarından bahsetti. Sözlerinde, “Finlandiyalı arkadaşımız Juha,  büyük, tüm olan kafatasımız için iki gün tam çalıştı ve ‘Yurt dışında gayet saygın bir dergide yayımlanacak. Çünkü çok önemli bir fosil’ dedi. Burası referans noktası olacak. Yakında Kayseri’nin adını da, Yamula’yı da dünya literatürüne yerleştirmiş olacağız. O açıdan da bizim için çok önemli bir gelişme. Bir anlamda Kayseri paleontolojide bir lider olacak, merkez olacak” cümlelerine yer verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise yaptığı açıklamada “Daha önce kamuoyuyla paylaştığımız fosillerle ilgili yapılan çalışmalar zaten uluslararası boyutta gündeme taşınmıştı. Şimdi de yine bilim insanları tarafından Okşan Hanım ve ekibi ile birlikte uluslararası boyuta taşıma yönünde yeni çalışmalara imza atılıyor. İnşallah biz yaptıracağımız müze ile hem müze sayısını artıracağız, hem de fosillerle ilgili Paleontoloji Müzemizi de böylece şehrimize kazandırmış olacağız.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER