© Yeraltı Haber 2021

G20 Toplantısında Gündem İklim Değişikliği ve Su Kaynaklarının Kullanımı!

İtalya'nın Napoli Kentinde düzenlenecek G20 Çevre Bakanları ve İklim Enerji Bakanları Toplantısı'nda ana konu iklim değişikliği ve su kaynaklarının kullanımı olacak.

İtalya'nın Napoli Kentinde gerçekleşecek G20 Çevre Bakanları ve İklim Enerji Bakanları Toplantısı'nda, üye ülkelerin Bakanları ve ilgili kuruluşların temsilcileri, biyoçeşitlilik kaybı ve kirlilik, arazi bozulması, çölleşme, su ve diğer doğal kaynakların sürdürülemez kullanımı gibi çevreyi olumsuz etkileyen birçok konuyu konuşacak ve çözüm arayacak.

Napoli'nin tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda (Kraliyet Sarayı) düzenlenecek toplantıda moderatörülüğü İtalya Ekolojik Dönüşüm Bakanı Roberto Cingolani yapacak.

İklim ve Enerjiden sorumlu G20 Bakanları da iklim değişikliğiyle mücadele etmek, enerjide ortak vizyonu geliştirmek ve iş birliği alanlarını güçlendirmek amacıyla bir araya gelerek çözümler üretecek.

Her iki toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberinde ilgili Bakanlıklardan oluşan teknik heyetle katılacak.

Toplantıya katılacak olan Bakan Kurum, Türkiye'de çevre, iklim ve enerji alanında yürütülen projeler hakkında bilgi verecek.

Toplantının ilk gününde "Koruma ve Yönetme için Doğal Bir Sermaye" ve "Sürdürülebilir ve Döngüsel Kaynak Kullanımı İçin Ortak Çabalar" başlıklı konularda yapılacak oturumlarda, sürdürülebilir su kaynakları yönetimi, küresel zorlukları ele almak için doğaya dayalı çözümler ve ekosisteme dayalı yaklaşımlar, karasal ekosistemlerin sağlığının korunması ve bozulmuş arazilerin eski haline getirilmesi konularında sunumlar yapılacak ve çözüm üretilmeye çalışılacaktır.

Toplantının ikinci gününde ise "dayanıklı, akıllı ve sürdürülebilir şehirler", "sürdürülebilir iyileşme ve yenilikçi teknolojik çözümlerin sunduğu fırsatlar", "kapsayıcı ve sürdürülebilir bir iyileşme için yeşil finans desteği" ve "temiz enerjiye geçiş" gibi başlıklar masaya yatırılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER