© Yeraltı Haber 2021

Giresun'da Duroğlu Varyantı ve Köprü Yatırımları Hayata Geçti!

Giresun'da inşa edilen Duroğlu Varyantı ve köprü yatırımları, 29 Ocak Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreniyle hizmete sunuldu. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlar ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'nun yanı sıra milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İlçemizi bir yıl gibi kısa bir sürede tekrar ayağa kaldırdık"

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Ağustos'unda meydana gelen sel felaketinde aralarında Dereli'nin de bulunduğu 7 ilçede can ve mal kayıplarının yaşandığını, en çok da Dereli'nin hasar aldığını hatırlatarak, Dereli'yi adeta yeni baştan inşa ettiklerini ve ilçeyi bir yıl gibi kısa bir sürede tekrar ayağa kaldırdıklarını söyledi. Doğankent'te de selin yıktığı ev ve iş yerlerini yeniden inşa ettiklerini bildiren Erdoğan, “Bugün buradan toplam yatırım tutarı 1 milyar 398 milyon lirayı bulan 78 kalem eser ve hizmetin açılışını yapmış oluyoruz. Tüm bu yatırımların şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Giresun'u bu yatırımlarla buluşturan herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.

“Artık her yer Giresun'a çok yakın"

Bakan Adil Karaismailoğlu da törende bir konuşma yaptı. Son 20 yılda Giresun'un ulaştırma ve haberleşme altyapısına yaklaşık 10 milyar liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Karaismailoğlu, “Uluslararası standartlarda yollar inşa ettik; dünyayı şehrimizin ayağına getirdik. En kaliteli, en güvenli yollarda seyahat ediyoruz. Artık her yer Giresun'a çok yakın. Buraya gelenler ister Sahil Yolu'nu kullanıyor, isterlerse de Ordu-Giresun Havalimanı'nı. 28 kilometrelik Giresun'daki toplam bölünmüş yol uzunluğunu, 19 yılda yüzde 425 artırarak 147 kilometreye çıkardık. Yolların kalitesini ve güvenliğini yükselttik. Yatırımlarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Tamamlanan Duroğlu Varyantı ile trafiği Duroğlu'nun dışına taşıdıklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu; böylece güvenli, konforlu, kesintisiz trafik akışı sağlandığının altını çizdi.

Giresun'da yapımı devam eden karayolu projeleri hakkında da bilgi veren Karaismailoğlu, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Yolu ile Giresun-Çaldağ-İnişdibi, Çamoluk-Gölova Yolunda inşası süren YSE (Kelkit) Köprüsü'nün de aralarında bulunduğu, toplam 10 projenin devam ettiğini aktardı.

Karayolları, projeleri kısa sürede tamamladı

Sel felaketinin ardından bölgedeki ulaşım altyapısını tesis etmek üzere çalışmalarını sürdüren Karayolları Genel Müdürlüğü, kısa sürede çok sayıda projeyi tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Altışehitler Köprüsü'nü 70 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak 30 Aralık 2020'de trafiğe açan Karayolları Genel Müdürlüğü, selde hasar alan bir diğer köprü olan Dereli Köprüsü'nü de çok kısa sürede tamamladı.

Duroğlu Varyantı hizmete sunuldu

Kışın zorlu şartlarında vatandaşımızın güvenli, hızlı ulaşımını sağlamak için Eğribel Tüneli'nin tek tüpünü de ulaşıma açan Karayolları Genel Müdürlüğü, son olarak Duroğlu Varyantı projesini tamamlayarak bölge halkının karayolu ulaşımına büyük katkı sağladı.

Güzergahın Duroğlu beldesi geçişinde inşa edilen 1653 metrelik proje kapsamında, 90 metre uzunluğunda 3 açıklıklı Duroğlu Varyant-1 Köprüsü, 1318 metrelik Duroğlu Tüneli ve 120 metrelik 4 açıklıklı Duroğlu Varyant-2 Köprüsü bitümlü sıcak karışım kaplama standardında yapıldı. Ayrıca yolun 20,9 ile 24. km'leri arasındaki 3,1 km'lik kesiminde 77 m'lik Yusufoğlu-1 Köprüsü, 93 m'lik Yusufoğlu-2 Köprüsü, 330 m'lik Dereli Tüneli ve 61 m'lik Dereli-2 Köprüsü ile aynı güzergah üzerinde yer alan 38 m'lik Akkaya Köprüsü tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Güzergahta konforlu, güvenli ve kesintisiz ulaşım tesis edildi

Giresun-Soğukpınar Yolu'nda da yapımı tamamlanan 143 m'lik Gelevera Köprüsü, 68 m'lik Cebeci Köprüsü, 25 m'lik Fındıklı-1 Köprüsü, 79 m'lik DSİ Gelevera Köprüsü, 109 m'lik Gürağaç Köprüsü'nü hizmete sunan Karayolları Genel Müdürlüğü, Giresun'u Dereli ve Şebinkarahisar üzerinden iç kesimlere bağlayan güzergahta konforlu, güvenli ve kesintisiz ulaşımın tesis edilmesini sağladı.

Duroğlu Varyantı ile yıllık toplam 6,3 milyon TL tasarruf edilecek

Duroğlu Varyantı projesi ile yıllık ortalama günlük trafik (YOGT) değeri 5 bin 800 olan yolda 810 m kısalma sağlandı. Zamandan 4,2 milyon TL, akaryakıttan 2,1 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 6,3 milyon TL tasarruf edilecek olan projede, karbon salınımında 438 tona varan azalma sağlanacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER