© Yeraltı Haber 2021

Greenfire Energy, Endonezya’da Jeotermal Proje Geliştirecek

GreenFire Energy, şirketi PT Armada Energi Solusi (Armada) ile Endonezya’da yerel kanal ortağı olacağı bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Armada, GreenFire Energy adına Endonezya’daki işletmeleri güvence altına alacak ve hizmet verecek.

Endonezya, 2.356 MW ile dünyanın en büyük ikinci jeotermal enerji üretim kapasitesine sahiptir ve 2030 yılına kadar 3.3 GW kurulu jeotermal kapasitesine ulaşmak için hızla hareket etmektedir. Bu da yılda yaklaşık 400 MW eklenmesini gerektirir. Enerji, petrol ve gaz şirketleri aktif olarak jeotermal projelere yatırım yapıyor ve jeotermal enerji üretimini hızlandıracak teknolojiler arıyor.

Armada, jeotermal, petrol ve gaz projelerinin geliştirilmesinde kapsamlı enerji deneyimine sahiptir.

PT Armada Energi Solusi Başkan Direktörü Iwan Chandra,“Armada, Endonezya’daki jeotermal projelerini hızlandırmak için en yenilikçi teknolojiler ve hizmetler için şirketlerle ortaklık yapıyor. Müşteriler GreenFire Energy’nin kapalı devre teknolojisini talep ediyor çünkü hızlı bir şekilde projeler geliştiriyor ve hem jeotermal hem de petrol ve gaz sahaları için güçlü ekonomi sağlıyor” dedi.

“GreenFire’ın GreenLoop ™ kapalı döngü jeotermal teknolojisi, Endonezya’nın zengin jeotermal kaynaklarından enerji elde etmek için muazzam bir potansiyele sahip. Buhar ağırlıklı ve iki fazlı kaynaklara yönelik GreenLoop sistemleri, jeotermal kaynağın uzun vadeli sürdürülebilirliğini garanti eden su kaybı olmadan güç üretilmesini sağlar. GreenFire Energy Inc. CEO’su Joseph Scherer, “Armada, Endonezya’da fırsatları belirlemek ve jeotermal projeler geliştirmek için deneyime ve derin ilişkilere sahip” dedi.

Kaynak:ThinkGeoEnergy

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER