© Yeraltı Haber 2021

Grizu Faciasında Hayatını Kaybeden 263 Maden İşçisi Anıldı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) 3 Mart 1992'de meydana gelen Dünya madencilik tarihinin en büyük kazaları arasında yer alan grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisini anmak için tören düzenledi.

Yapılan törende hayatını kaybeden maden işçileri için önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından açıklamalar bulunan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Burada, bundan tam 29 yıl önce büyük bir grizu faciası yaşadık. 263 arkadaşımızı kaybettik. Tüm maden şehitlerimizi bir kez daha rahmet, sevgi ve saygıyla anıyoruz.  Havzada 173 yıldır kömür üretiyoruz. Yerli ve milli kaynakların hak ettiği şekilde değerlendirilmesi ithalattan ülkemizi kurtaracaktır. Türkiye'nin kömür ihtiyacı var. Kömür de burada var. TTK'nın üretimi arttırması iççin işçi açıklarının giderilmesi gerekiyor” dedi.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ise yıllarca bu bölgede ve bu madende görev yaptığını belirterek, “Bu travmayı yaşamış bir insan olarak cümleleri bir araya getirmek benim için çok zor” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER