© Yeraltı Haber 2021

Güneş Enerjisinde, CW Enerji-Solarkol İşbirliği

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Koloğlu Holding, enerji alanında da yatırımlarını arttırmaya başladı. Koloğlu Holding bünyesindeki, Solarkol Enerji ve Avrupa’nın önde gelen solar panel üreticilerinden CW Enerji, güçlerini bir araya getirdi. Yapılan bu işbirliği ile üretimde iç piyasada yüzde 50 pazar payı hedeflenirken, 57 ülkeye de ihracat yapılması planlanıyor.

İki şirket arasında yapılacak işbirliğini, CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Solarkol Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Boztunalı ve Solarkol Genel Müdürü Kemal Ertuğran bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Solarkol Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Boztunalı, güneş inventörlerinin yüzde 100 yerli sermaye ile Türk mühendisler tarafından üretildiğini belirtti. Konu ile ilgili açıklama yapan Boztunalı, “Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak olan ilk yerli güneş invertörü ve diğer ürünlerimizle sektörde önemli bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, küresel iklim değişikliği ile mücadelede kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminden bahsederek, güneş panellerinin dağ başı boş araziler dahil, ev, fabrika, OSB gibi istenilen her yerde kurulabileceğini söyledi.

1 kilovat kurulu güç için yaklaşık 900-1100 dolar yatırım maliyeti bulunduğunu anlatan Tarık Sarvan, bankaların uygun koşullarda kredi verdiği projelerin geri dönüşümünün 5-7 yılı bulduğunu bildirdi.
Solarkol Genel Müdürü Kemal Ertuğran ise ilk etapta aylık 250 adetlik üretim hedeflediklerini belirterek yenilenebilir enerji pazarından daha çok talep gelirse ona göre üretim yapılacağını söyledi.

57 Ülkeye İhracat Hedefleniyor

Güneş paneli üretici olan CW Enerji ve inverter üretimi yapan Solarkol arasındaki bu iş birliği çerçevesinde şirketler, Ar-Ge ve tasarımı tamamen kendi bünyelerinde geliştirdiği güneş invertör sistemleri ile güneş panelleri üreterek, Türkiye yenilenebilir enerji pazarının yüzde 50'sine ulaşmayı hedefliyor.

İş birliği kapsamında 57 ülkeye ihracat yapılması hedefleniyor. İnvertör yerliliğinin yüzde 77, panel yerliliğinin ise yüzde 56 seviyesinde olması planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER