“Güven Usta ile Vardiya Öyküleri” Son Kez Sahnelendi!
MADENAvrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)’nin “Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Seminerleri” faaliyeti altında hazırlanan ve Haziran ayından bu yana Türkiye’nin doğusundan batısına her ilde gerçekleştirilen proje ile maden çalışanları arasında iletişimin ve iş birliğinin teşvik edilmesi, takım ruhunun oluşturulması amaçlanarak hazırlanan “GÜVEN USTA ile VARDİYA ÖYKÜLERİ” interaktif tiyatro turnesi Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayları içerisinde Manisa, Aydın, Denizli, Burdur, Adana, Kayseri, Elazığ, Malatya, Gümüşhane, Giresun, Tokat, Amasya, Zonguldak, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Çanakkale, Edirne, Adıyaman, Mersin, Niğde, Kastamonu, Hakkari, Siirt, Muğla, İzmir ve Ankara olmak üzere yaklaşık 19.000 km yol katederek, 28 ilde maden çalışanları ile buluştu.
İnsan davranışlarını, iletişim temelli konuları ve soyut kavramları anlamada en etkili yöntemlerden biri olan drama tekniği ile geliştirilen ve 8 bölümden oluşan Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Semineri; İSG alanındaki işbaşı eğitimi, kişisel koruyucu donanım, tahkimat, iş kazalarını önleme, çalışanın psikolojik durumu, mevcut İSG yasası, haklar, çalışan temsilcisi, tahlisiye ve iletişim gibi farklı temaları içermekteydi. Her bölümün sonunda seyirciler oyuna dahil edilip yorum ve değerlendirmeleri alınarak interaktif bir oyun sergilendi.
28 ilde 58 maden ocağına bizzat giderek 10.000’in üzerinde maden çalışanına ulaşan “Güven Usta ile Vardiya Öyküleri” interaktif tiyatrosu, Ankara Nallıhan ilçesinde maden çalışanlarıyla son kez buluştu.
Nallıhan ilçesinin Çayırhan mahallesindeki çim sahada gerçekleştirilen etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sayın Cafer Uzunkaya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sosyal Politikalardan Sorumlu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner Demir ve KİAŞ Genel Müdürü Süleyman Karakoç katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan açılış konuşmasında, MİSGEP’in 17,6 milyon avro bütçesi ile ülkemizde bugüne kadar iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan en büyük bütçeli proje olduğunu hatırlattı ve MİSGEP kapsamında yürütülen faaliyetlerin ülkemize İSG anlamında sağladığı katkılar sebebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın MİSGEP’e önem verdiğini belirtti. Alpkan, zihniyetimizi, yaklaşımımızı ve uygulamalarımızı iyileştirmede kullanılan drama tekniğiyle bir eğitim aracı olarak hazırlanan bu tiyatro gösterisinde emeği geçen başta oyuncular, yönetmen ve yapımcı olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletiyorum sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş konuşmasında Çayırhan bölgesindeki madencilik faaliyetlerine değindi ve maden sektörünün en riskli iş kollarından olduğunu söyledi. Öntaş, MİSGEP projemiz kapsamında gerçekleştirilecek olan Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Seminerinin tüm ülkemize ve Çayırhan bölgesindeki maden çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sayın Cafer Uzunkaya konuşmasında; “28. ilimizde 58. defa gerçekleştirdiğimiz ve drama tekniği ile interaktif eğitim temelli hazırladığımız tiyatro gösterilerimizin bugün sonuncusunu gerçekleştireceğiz. Bizlere ev sahipliği yapan maden işletmelerimize ve gösterinin sergilenmesinde emeği geçen ekibe kalbi şükranlarımı sunuyorum. MİSGEP projemiz kapsamında sadece çalışanlarımızın değil işverenlerimizin de iş sağlığı ve güvenliğini sahiplenmesi adına birçok etkinlikler düzenliyoruz” dedi. Uzunkaya, “iş sağlığı ve güvenliği alanında gösterdiğimiz gayretlerimizin ülkemiz adına hayırlara vesile olacağına dair inancımla hepinize kazasız, belasız, sağlıklı ve bereketli günler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: misgep.org
İlginizi Çekebilir