© Yeraltı Haber 2021

Halkalı Metrosunda TAM Çıkış Töreni

Olimpiyatköy – Halkalı arası metro inşaatı projesinde Tünel Açma Makinelerinin(TAM) M13 Makasından çıkış töreni gerçekleştirildi.

76,5 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olan 104 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanına, Halkalı – Havalimanı Metro Hattı ve Gayrettepe – Havalimanı Metro Hattı olmak üzere toplam da yaklaşık 70 km’lik Raylı Sistem Ağı ile hızlı ve konforlu erişim sağlanacak. Bu proje ile İstanbul’a önemli toplu taşıma aktarma merkezleri ve aynı zamanda kent içi raylı sistem hatlarıyla entegrasyon sağlanacak. Hattın, Gayrettepe- İstanbul Havalimanı yönünde uzunluğu yaklaşık 37,5 kilometre, İstanbul Havalimanı – Halkalı yönünde ise 32 kilometre olarak tasarlanmıştır.

İstanbul Yeni Havalimanına yolcu erişiminde önemli bir yere sahip olan “İstanbul Yeni Havalimanı - Halkalı Metro Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerin Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri” sözleşmesi 07.03.2018 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Cengiz – Kolin – Kalyon - Özgün Yapı İstanbul Yeni Havalimanı Halkalı Metro Hattı Yapım Ortaklığı arasında imzalanan sözleşmeden sonra tasarım ve inşaat çalışmalarına başlanılmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER