© Yeraltı Haber 2021

Hasankeyf-2 Köprüsü Açıldı!

Türkiye'nin en uzun köprüleri arasında yer alan Hasankeyf-2'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Batman-Midyat yolunda yapılan Hasankeyf varyantı baraj gölet geçişi sorununa çözüm olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Dicle Nehri üzerinde inşa edildi. Köprü, 1001 metrelik uzunluğuyla Türkiye`nin en uzun köprüleri arasında üst sıralara yerleşti. Üzerinde yaya yolu da bulunan köprünün en uzun ayak yüksekliği 90 metre, en geniş açıklığı ise 168 metredir. Köprü ile birlikte, Batman, Mardin ve Habur Sınır Kapısı arasındaki bağlantı güvenli bir şeklide sağlanacaktır. Hasankeyf Köprüsünün yöre halkını daha tasarruflu ve daha ekonomik bir şekilde seyahat etmesini sağlaması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasankeyf-2 köprüsünün açılışında, köprünün toplam yatırım tutarının 439 milyon lirayı bulduğunu kaydettiği açıklamasında, “Bu köprü su altında kalan Batman-Midyat yolunun Hasankeyf'le olan irtibatını sağlayacaktır. Zamandan ve akaryakıttan önemli ölçüde tasarruf edilecektir. Batman-Mardin-Habur Sınır Kapısı'yla da irtibat sağlayacak bu köprü bölge ticaretine çarpan etkisi olacaktır. Türkiye'nin ihtiyacı eser ve hizmet siyasetidir. Eser, yatırım ve hizmetlerimizle mührümüzü vuruyoruz. Ülkemizin batısında ne varsa doğusunda da o olsun diye koşturuyoruz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER