© Yeraltı Haber 2021

Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Açılışı Yapıldı

TÜMAD Madencilik tarafından yaptırılan Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin resmi açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun katılımları ile gerçekleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıklamaları:” Türkiye olarak kendimize önemli bir hedef koyduk. Dedik ki, 'Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacak. İşte bunu başarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, ülkemizde teknolojik ilerlemelere, sağlıklı sürdürülebilir ve katma değerli ekonomik büyümeye imkan sağlayan bir ekosistem oluşturmakta kararlıyız. İşte bugün, bu esas sisteme katkı sağlayan Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi'yle Güney Marmara Kalkınma Ajansımızın desteklediği 8 projenin resmi açılışını gerçekleştirmek için huzurlarınızdayız. Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi, Balıkesir ve çevresine hizmet ederek bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere halihazırda hız kazandırmaya başladı. Balıkesir'den hatta komşu iller olan Çanakkale ve İzmir'in dört bir tarafından öğrenciler, öğretmenler bu merkezde bir araya geliyor. Bin metrekarelik kapalı alana sahip bilim merkezimizde robotik kodlama, 3D yazıcı modelleme, fizik, dünya, biyoloji üretim becerileri, modern uçak gibi alanlarda 135 deney düzeneği bulunuyor. Bu deney düzenekleriyle öğrencilerimiz okulda öğrendikleri teorik bilgileri uygulamayla harmanlıyor. Ayrıca bu güzel mekanda Teknofest ve bilim fuarlarına da hazırlık çalışmaları yapılıyor. İşte ülkemize katma değer sağlayan gerçekten güzide belirtiler. Bu eserin hayata geçmesinde emeği olan başta Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ve Havran Belediyemiz ve elbette TÜMAD madencilik olmak üzere tüm paydaşlara ben şükranlarımı sunuyorum.

Törende TÜMAD madencilik hakkında açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise: "Gerçekten Havran'a çok güzel bir yatırım yaptılar. Aynısını İvrindi'ye de yaptılar. Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde eğitimler veriliyor. İnsanlara işveren, topraktan değer ortaya çıkaran, aynı zamanda bölgede madenciliği geliştirmek, bilimi geliştirmek, durumu daha kaliteli hale getirmek için gerçekten güzel iş yapıyorlar. Ben Emin Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Balıkesir'den, Burhaniye'den, Ayvalık'tan, Edremit'ten öğrenciler buradaki bilim merkezine geliyor” dedi

TÜMAD Madencilik Genel Müdürü Hasan Yücel de Çanakkale Lapseki ve Balıkesir İvrindi İşletmelere, uluslararası standartlarda en ileri teknolojileri kullanarak, çevreye, doğaya ve insana saygı ilkelerinden taviz vermeden üretimlerine devam ettiklerini söyledi. Yücel, "İvrindi ilçemizde Türkiye'nin ilk maden lisesi ile tam donanımlı laboratuvarını ülkemize kazandırmanın gururunu hep birlikte yaşamıştık. Erol Çarmıklı Anadolu Lisesi ise bu yıl yine öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine kapılarını açtı. İÇDAŞ Meslek Lisesi'ne ise tam donanımlı bir maden laboratuvarının kurulumunu gerçekleştirdik. Havran Bilim ve Teknoloji Merkezimiz ise çocuk ve gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan merakını pekiştirecek, geleceğin Aziz Sancar'larının yetişmesine vesile olacağına olan inancımız tamdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Bakan Varank Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde yapılan çalışmaları inceledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER