© Yeraltı Haber 2021

Hidroelektrik Santraliyle Bitcoin Madenciliği Yapılacak!

ABD’de 1897’den beri faaliyet gösteren bir hidroelektrik santrali, yürütmekte olduğu hizmette büyük bir değişiklik yaptı. New York'un Mechanicville bölgesinde yer alan santralde üretilen elektriğin bir kısmı ile Bitcoin madenciliği yapılmaya başlandı.

Mechanicville Hidroelektrik Santrali, 100 yıldır sürdürmekte olduğu elektrik üretimi sektöründe yeni bir adım attı. Santral, ürettiği elektriğin bir kısmıyla Bitcoin madenciliği yapacak.

Santralin sahibi, Albany Engineering şirketinin CEO’su Jim Besha, yaptığı açıklamasında “Bunun dünyanın hala çalışan en eski yenilenebilir enerji tesisi olduğunu düşünüyoruz.” ifadesini kullandı. Tesisin Bitcoin madenciliğinden elde ettiği gelirin daha kazançlı olabileceği düşünüldüğü belirtildi.

National Grid’e enerji satışı yaparak kilovat saat başına 3 cent kazanan şirketin CEO’su Besha, Bitcoin madenciliği ile üç kat daha fazla kazanç sağlandığını belirtti.
Bitcoin madenciliği yüklü miktarda enerji ve çok sayıda güçlü ekipmana ihtiyaç duyan bir işlem. İhtiyaç duyulan enerji yenilenebilir kaynaklardan elde edildiği sürece üretim daha sağlıklı ve daha kazançlı olmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER