© Yeraltı Haber 2021

İbrahim Alimoğlu EMİB Başkanlığına Aday

Türkiye'de doğal taş sektörünün en köklü Ailelerinden, dört nesildir Türk doğal taş sektöründe faaliyet gösteren, TÜMMER Başkanı İbrahim Alimoğlu, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday oldu.
Ege Maden İhracatçıları Birliği'nde 2010-14 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği, 2018-2019 yıllarında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan İbrahim Alimoğlu, bu sefer Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin 7. Başkanı olmak istiyor. 

Türk doğal taş sektörünün önemli isimlerinden İbrahim Alimoğlu, "Sektörde çok sesliliğe izin vermeyen otoriter bir başkan olmak istemiyorum. Kumandası başka birilerinin elinde olan kukla başkan olmakta benim karakterime ters. Her an doğru tempoyu göstererek, 1200 kişilik Ege Maden İhracatçıları Birliği orkestrasına, orkestra şefliği yapmak istiyorum. Böylesi bir yönetim tarzıyla ihracatımızın sürdürülebilir bir şekilde artması için Yönetim Kurulumuzda yer alacak genç meslektaşlarımla birlikte sektöre omuz vermek istiyorum" dedi. 

2019 yılından bu yana TÜMMER Başkanlığı yaptığını hatırlatan Alimoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

"Madencilik sektöründe Türkiye Madenciler Derneği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin aralarında olduğu 16 STK'nın katılımıyla Madencilik Platformu'nu oluşturduk. Ankara'da madencilik sektörünün sorunlarının çözümü için ortak hareket ediyoruz. Bu güç birliğinin devamı öncelik verdiğimiz hususlardan olacak. Bu güç birliği sayesinde madencilik sektörünün Türk ekonomisine 2021 yılında sağladığı 6 milyar dolar ihracat gelirini 2025 yılı sonunda 12 milyar dolara çıkaracak potansiyele sahibiz. Bizim görevimiz bu potansiyeli ortaya çıkarmak olacak."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER