© Yeraltı Haber 2021

İbrahim ALİMOĞLU, "Gelmeyenlerin Pişman Olduğunu Doğruladık"

Türkiye doğal taş ihracatının en önemli fuarları arasında yer alan 26. Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 25 - 28 Ağustos tarihleri arasında ziyaretçileri ağırladı.

Türkiye’nin uluslararası ihracat platformu olan Marble İzmir Fuarı beklentilerin ötesine geçerek birçok firmanın yüzünü güldürdü. Hem Türkiye hem de dünyadan farklı taş çeşitlerini alıcılarla buluşturan firmalar hem küçük hem de büyük ölçekli anlaşmalara imza attılar.

Katılımcı firmalar, bu fuarın oldukça etkin bir ticaret platformu olduğu görüşünde birleşti. Pandemiden en çok etkilenen fakat sürece en hızlı adapte olan sektörlerden biri olan doğaltaş sektörü, fuarla beraber yeniden ışıldayarak kendine gelmeye hazırlanıyor. Fuara katılım kısıtlı olsa da her şeye rağmen gerçekleştirilmiş olması, sektördeki psikolojik ve ticari etkinin artmasını sağladı.

Bugüne dek Türkiye doğal taş ihracatına büyük katkılar sunan fuar, alım heyeti ve ziyaretçi çalışmalarıyla sektör için yeni ticaret kapıları açmaya devam ediyor. Her yıl Marble İzmir Fuarı kapsamında düzenlenen Alım Heyeti Programı’na Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) getirdikleri ülkelerle destek verdi. 

Fuara katılım gösteren ülkeler arasında sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, İtalya, Umman, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya yer alıyor. İZFAŞ tarafından organize edilen Alım Heyeti Programı kapsamında ise Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Filistin, Gürcistan, Hollanda, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Kosova, Libya, Lübnan, Mısır, Polonya, Romanya, Ürdün ve Yunanistan’dan yetkililer de yer aldı.

26 Ağustos Çarşamba günü Dünya Taş Zirvesi (WSS) paneline TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İbrahim Alimoğlu konuşmacı olarak katılım yaptı. Panele katılan Amerikan Birleşik Devletleri, İran, Polonya, Kosova, Rusya, WONASA ve ülkemiz temsilcileri ile pandemi sonrası doğaltaş sektörünün durumu değerlendirildi. Ertesi gün Filistin Büyükelçiliği ve Filistin Taş ve Mermer Sanayi Birliği ile bir araya gelen Alimoğlu, yetkililer ile toplantı gerçekleştirdi.

İZFAŞ Genel Müdür Sn. Canan Karaosmanoğlu Alıcı ile Tümmer Yönetim Kurulu Başkanı Alimoğlu fuarın önümüzdeki yıl 30 Mart-2 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Konu ile ilgili İZFAŞ Genel Müdürü, “Tüm gücü, ihtişamı, uluslararası niteliği,  yaratacağı iş hacmi ve etkinlikleri ile bir sonraki Marble İzmir Fuarımızı 30 Mart – 2 Nisan tarihlerinde düzenleyeceğiz. Bu sene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de ifade ettiği gibi fuarımız iyi bir ticaret hacmine sahne oldu, katılan kazandı. Önümüzdeki Mart ayı için yoğun çalışmalarımıza şimdiden başladık. Diyebilirim ki Mart 2022’deki fuarımızda katılanlar daha da çok kazanacak” ifadelerini kullandı.

TÜMMER Başkanı İbrahim Alimoğlu, fuarın başarısı ile ilgili değerlendirmeler yaparak, “Bu sene hiç ummadığımız, sıkıntı çektiğimiz fuarımız yüzümüzün akı ile üçüncü gününü tamamladı. Burada herkes ticari kaygılarını atlattı. Ekonomik olarak da hepimiz bir kazanç elde ettik. Bu fuar zaten prestiji dünyada bilinen fuarlarımız arasında. Buraya katılan, burada vefa gösterip destekleyen herkesi kutluyorum. Gelmeyenlerin pişman olduğunu doğruladık. 2022 yılında hep beraber daha fazla katılımla fuarımızı yapacağız” dedi.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER