© Yeraltı Haber 2021

Ilısu Barajı'ndan Ekonomiye Dev Katkı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES’in, enerji üretimine başladığı geçen yıl 19 Mayıs'tan bugüne kadar 2,8 milyar kilowatsaat enerji üretilerek ülke ekonomisine yaklaşık 1 milyar 900 milyon lira katkı sağladığını bildirildi.

DSİ tarafından yapılan açıklamada, ilk etapta 200 megavat kurulu gücündeki türbinin üretime başladığı bildirildi. Ilısu Barajı’nın temelden yüksekliği, maksimum göl hacmi ve gövde hacmiyle Atatürk Barajından sonra Türkiye'nin 2'nci büyük barajı olduğu ifade edildi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ise konu ile ilgili yaptığı açıklamasında barajın, kendi alanında dünyanın en büyük gövdesine sahip olduğunu belirterek, "Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES, enerji üretimine başladığı geçen yıl 19 Mayıs'tan bugüne kadar 2,8 milyar kilowatsaat enerji üretilerek ülke ekonomisine yaklaşık 1 milyar 900 milyon lira katkı sağlandı." ifadesini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER